Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

07 Mart 2015 Cumartesi, 02:33
Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı
-

Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

(Fotoğraflı - Görüntülü)

VAN - Van'da, Umre'den döndükleri belirtilen 2'si kadın 3 kişi, MERS hastalığı şüphesiyle kentteki hastanelerde karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Umre ziyaretinden dönen 71 yaşındaki Hediye Aydın ile adları öğrenilemeyen bir çift, bir haftadan beri baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayetlerinin artması üzerine kentteki özel bir hastane ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine başvurdu.

Yapılan tetkiklerin ardından göğüs hastalıkları uzmanı ve enfeksiyon uzmanı ile gerçekleştirilen görüşmede, bu kişilerin MERS hastalığı şüphesiyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verildi.

Hastanede karantina altına alınan hastaların sağlık durumlarıyla ilgili yarın açıklama yapılacağı öğrenilirken, çiftin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sonrası özel hastanede hasta, hasta yakınları ve personelin maske taktığı, temizlik görevlilerinin ise hastanenin iç ve dış kısımlarını yıkamaya başladığı gözlemlendi.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS vakaları ve hastalık nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.

Muhabir: Sıtkı Yıldız
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ AKADEMİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINA ALDI
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ÇOCUK HAKLARI İÇİN SES VERDİ
MESOB BAŞKANVEKİLİ DAĞDELEN "JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLU OLSUN"
ŞEHİT BABALARINA KAYMAKAM AKYÜZ'DEN BABALAR GÜNÜ ZİYARETİ
MERSİN'DE BİR BALIKÇI TEKNESİNDE 8 ADET KÖPEK BALIĞI ELE GEÇİRİLDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
MERSİN'DE 2 AYRI MOTORSİKLET KAZASI: 2 YARALI
TAKSİCİ FACİAYI ÖNLEDİ!
Çamlıyayla Atatürk İlkokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMİ ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGE TOPLANTISI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin