Polateli - Şahinbey OSB İçin 380 Kv Trafo

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Polateli OSB’nin faaliyete girmesiyle beraber oluşacak enerji sıkıntısı için, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 380 kilowatlık trafonun yatırım programına alındığını söyledi.

07 Mart 2015 Cumartesi, 09:29
Polateli - Şahinbey OSB İçin 380 Kv Trafo
-

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Polateli OSB’nin faaliyete girmesiyle beraber oluşacak enerji sıkıntısı için, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 380 kilowatlık trafonun yatırım programına alındığını söyledi.
Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, 2 Mart 2015 tarihinde Kilis Polateli OSB alanı içerisinde, TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nden gelen bir heyet ile birlikte, Kilis Polateli OSB ve Toroslar EDAŞ yetkilileri bazı incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Yapılan incelemede 380 kilowatlık trafonun yerini belirlemek üzere çalışmalar yapılmıştır. İnceleme sonrası yapılan toplantıda trafonun yeri belirlenmiş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır. İskenderun - Kilis Polateli OSB - Gaziantep hattında yeni bir enerji hattı tesis edilecek. 380 kilowatlık trafo merkezi Kilis Polateli OSB alanı içerisinde kurulacak. Söz konusu enerji hattından Kilis Merkez - Kilis Polateli OSB ve Gaziantep beslenecek. Yatırım 4 yıllık bir zamanda planlanmaktadır. (Hızlandırmak için görüşmelerimiz devam ediyor.) Yatırım miktarı 40 milyon TL’dir. Yatırım Kilis Polateli OSB’nin bitmesini beklemeden hemen başlayacaktır.”
Kilis’e kazandırılacak olan bu yatırımın gelişmeye ve büyümeye olacak katkısının yadsınamayacağını belirten Dal, “Kamuoyuna edinmiş olduğumuz bilgileri sunar, sevgili Kilisli hemşehrilerime, İlimizin faydasına olacak her adımın takipçisi olacağımızdan şüphe duymamalarını isterim” dedi.
Kilis OSB’yi temsilen yapılan incelemelere katılan Kilis Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Sakar, incelemeler sonrası gelen heyeti Kilis’te ağırlayıp yöresel lezzetlerin gelen heyete tanıtıldığını ifade ederek “Göstermiş oldukları ilgi, destek ve çabadan dolayı Kilis Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mehmet Erdal Öndeş’e ve Kilis Ticaret Odası Genel Sekreteri Sayın Murat Sakar’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ AKADEMİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINA ALDI
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ÇOCUK HAKLARI İÇİN SES VERDİ
MESOB BAŞKANVEKİLİ DAĞDELEN "JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLU OLSUN"
ŞEHİT BABALARINA KAYMAKAM AKYÜZ'DEN BABALAR GÜNÜ ZİYARETİ
MERSİN'DE BİR BALIKÇI TEKNESİNDE 8 ADET KÖPEK BALIĞI ELE GEÇİRİLDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
MERSİN'DE 2 AYRI MOTORSİKLET KAZASI: 2 YARALI
TAKSİCİ FACİAYI ÖNLEDİ!
Çamlıyayla Atatürk İlkokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMİ ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGE TOPLANTISI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin