
Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
HAK-İŞ'ten Özgecan için hatıra ormanı
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan adına
hatıra ormanı oluşturulması için fidan dikildi
(Fotoğraflı)
ANKARA - HAK-İŞ tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan adına hatıra ormanı oluşturulması için fidan dikildi.
Ankara-Konya yolu üzerinde oluşturulacak hatıra ormanı için fidan dikme töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 81 ilden gelen Kadın Komitesi üyeleriyle, kadına yönelik şiddete "hayır" demek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.
Konfederasyon olarak şiddet gören tüm kadınlar için gereken mücadeleyi verdiklerini, bu konuda sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada adım atılması gerektiğini ifade eden Arslan, bu mücadelede zihniyet değişikliği oluşturulmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde artış gösterdiğini, bu konuda somut adımlar atılmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Arslan, yarın düzenlenecek "Kadın Emeği Buluşması"nda da bu konuya dikkat çekileceğini söyledi.
Söz konusu toplantıda kadınların sendikal mücadelede daha etkin yer alması ve engellerin kaldırılmasına ilişkin görüş ve önerilerin dile getirileceğini bildiren Arslan, ayrıca kadın araştırmasının sonuçlarının da açıklanacağını söyledi.
Etkinlikte daha sonra Arslan ve diğer konfederasyon üyeleri tarafından hatıra ormanına fidan dikildi.
Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş
Yayınlayan: M.Tevfik Erçetin
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.