Fas Kralı'ndan, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın görüşme talebine ret

Fas Kralı'ndan, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın görüşme talebine ret

07 Mart 2015 Cumartesi, 00:03
Fas Kralı'ndan, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın görüşme talebine ret
-

Fas Kralı'ndan, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın görüşme talebine ret

- Kral 6. Muhammed, yeniden aday olan Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan'ın telefonla görüşme talebini, "seçim öncesi Müslüman seçmenleri etkilememe" gerekçesiyle reddetti

RABAT - Fas Kralı 6. Muhammed'in, Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ile telefonda görüşmeyi kabul etmediği bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kral 6. Muhammed'in, "Nijerya'da bu ay sonu yapılacak seçimleri göz önüne alarak, ülkedeki müslüman seçmenleri etkilememek için yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Jonathan'ın görüşme talebine cevap vermeyi uygun görmediği" belirtildi.

Kralın ayrıca talebin, "Fas-Nijerya arasında ulusal, Arap ve İslami konularda yakınlaşma olduğu" şeklinde algılanabileceği inancı taşıdığı için bu kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada son olarak, Nijerya yönetiminin bu talebinin, diplomatik bir girişimden çok bu ülkedeki "Müslüman seçmenleri etkilemeye" yönelik olduğu savunuldu.

Nijerya'da halkın, devlet başkanı ve federal parlamentonun üyelerini belirlemek için 14 Şubat'ta sandık başına gitmesi planlanıyordu. Ülkedeki seçim komisyonu, istihbarat servislerinin tavsiyeleri üzerine seçimleri 28 Mart'a ertelemişti.

Fas, 1960'da bağımsızlığını kazanmasının ardından Nijerya ile diplomatik ilişkiler kuran ülkelerin başında geliyor. Nijerya'nın, 1984'te Fas'taki ayrılıkçı "Polisario Cephesi"ni tanımasının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler, ilk kez Kral 2. Hasan'ın kararıyla kesilmişti.

Muhabir: Meryem Kasım
Yayınlayan: Seyhan Sevinç

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ AKADEMİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINA ALDI
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ÇOCUK HAKLARI İÇİN SES VERDİ
MESOB BAŞKANVEKİLİ DAĞDELEN "JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLU OLSUN"
ŞEHİT BABALARINA KAYMAKAM AKYÜZ'DEN BABALAR GÜNÜ ZİYARETİ
MERSİN'DE BİR BALIKÇI TEKNESİNDE 8 ADET KÖPEK BALIĞI ELE GEÇİRİLDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
MERSİN'DE 2 AYRI MOTORSİKLET KAZASI: 2 YARALI
TAKSİCİ FACİAYI ÖNLEDİ!
Çamlıyayla Atatürk İlkokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMİ ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGE TOPLANTISI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin