''erzincan Günleri'' Feshane'de Başladı

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’, Feshane Uluslar arası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

06 Mart 2015 Cuma, 09:22
''erzincan Günleri'' Feshane'de Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’, Feshane Uluslar arası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un katılımıyla gerçekleşen açılışa bazı ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Mehter takımının konseriyle başlayan ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri ‘etkinliğinde folklor takımı da yöresel oyunlarıyla açılışa renk kattı. Erzincan ilinin doğal, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtıldığı fuara gelenler yöresel ürünlerden de tatma şansı buldu.
İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’ etkinliğinde konuşan Vali Süleyman Kahraman, gerçekleştirdikleri etkinlikte hemşerileriyle birlikte memleket hasretlerini giderme şansı bulduklarını belirterek, “Erzincan’ı bu organizasyon ile İstanbul’a getirdik. Erzincan’ın güzelliklerini tanıtıyoruz. Erzincanlı hemşerilerimizin birlik beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. Erzincan Tanıtım Günleri etkinliğini bu sene ilk defa yapıyoruz ama bundan sonraki yıllarda da tanıtım günlerini Türkiye’nin çeşitli illerinde daha kapsamlı şekilde sürdürmeyi istiyoruz” dedi.
Erzincan’ın kültürünü, örf adetlerini, yöresel ürünlerini, turizmini tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, “Erzincan’ın tanınmayan yüzünü, İstanbul’da yaşayan 15 milyon insana tanıtmak istiyoruz. Erzincan yaşanabilir, modern, huzurlu bir kent. Alt yapısıyla, üst yapısıyla ulaşım imkânlarıyla Türkiye’de ilk sıralarda yer alabilecek bir kent. Erzincanlı iş adamlarımızdan Erzincan’a yatırım yapmalarını, Erzincan’a gelmelerini Erzincan’ın doğal güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
5-8 Mart tarihlerinde devam edecek olan etkinlikte, Erzincan’ın 8 ilçesinin ayrı ayrı kültürel etkinlikleri de sergilenecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, LGS’YE GİREN ÖĞRENCİLERİ SINAV GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
“MERSİNLİ KADIN USTALAR”  PROJESİ İLE KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR
BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
DİYARBAKIR’DA 12 MİLYON 389 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ, 22 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
MERSİN TOROSLARDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ
Tarsus’ta Esnaf Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN

Mersin Haber ,Mersin