
Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Konya'da eğitim uçağının düşmesi
Genelkurmay Başkanlığı:
-"Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır"
-"Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur"
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.
İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.
Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.
Muhabir: A. Eda Ünlü Özen
Yayınlayan: Kudret Topçu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.