Konyaaltı'ndan ''100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023'e Yürüyoruz'' Sergisi

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenecek olan ''100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023’e yürüyoruz'' sergisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Böcek, 10 gün açık kalacaak sergide Cumhuriyetin unutulmaz sanatçılarının eserlerinin yer al..

05 Mart 2015 Perşembe, 11:57
Konyaaltı'ndan ''100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023'e Yürüyoruz'' Sergisi
-

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenecek olan "100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023’e yürüyoruz" sergisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Böcek, 10 gün açık kalacaak sergide Cumhuriyetin unutulmaz sanatçılarının eserlerinin yer alacağını ifade etti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak olan serginin 18 Mart tarihine kadar gezilebileceğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Kadınların, Cumhuriyet ile elde ettiği hakları kazanımların geriletmeye çalışıldığı, kadının bir harem ve süs olarak konumlandırılmak istendiği bir dönemde Antalyalı kadın sanatçılarımızın önderliğinde düzenlenen etkinlik, bu dayatmalara direnişlerinin açık ifadesidir. Antalyalı kadın sanatçılar eserleri ile yoğun olarak katıldıkları etkinlikte resim, heykel, seramik dallarındaki 100 cumhuriyet sanatçısının 100’den fazla eserlerini vatanseverlerle paylaşacağız" dedi.
TÜRK SANATININ ÖNCÜLERİ
Sergide Cumhuriyetin öncüleri olan sanatçıların eserlerinin yer alacağını ifade eden Başkan Böcek, "Sergide Türk sanatının öncüleri olan Bedri Rahmi Eyüpoğlı, Eren Eyüpoğlı, Şefik Bursalı, Jale Yılmabaşar, Nuri İyem, Hasan Vecih Bereketoğlu, Sabri Berkel, Şeref Akdik, Elif Naci, Eşref Üren, Faruk Cimok, Turgut Atalay, Muhsin Kut, Hüsamettin Koçan, Ümmet Karac, Veli Sapaz gibi sanatçıların eserleri yer alacak. Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetin sosyal ve kültürel alanlarda eğitimlerini üstlenerek görev verdiği Afife Jale, Füreya Koral, Suat Derviş, Aliye Berger, Cahide Sonku, Melek Celal, Kerime Nadir, Mina Urgan gibi Cumhuriyetin 35 öncü kadının fotoğraf ve yaşam hikayeleri, görseller, ücretsiz föyler eşliğinde ziyaretçilere paylaşılacaktır" diye konuştu.
MUAEZZEZ İLMİYE ÇIĞ EVİNDEN MESAJ YOLLAYACAK
Etkinlik hakkında da bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmasını şöyle tamamladı:
"Öncü kadınlardan 5 kadının yaşam hikayelerinin Kansu Şarman tarafından anlatacağı etkinlikte, ayrıca fotoğraf müzesi kurucularından, #hastag Tarihi Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Cengiz Kahraman tarafından Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde sosyal hayata ilk kez katılan çeşitli mesleklerden, kadınların fotoğraflarından oluşan bir barkovizyon gösterisi sunulacak ve yaşadığı bütün zorluklara rağmen hak savaşını sürdüren Cumhuriyetimizin mümtaz kadını, büyüğümüz Muazzez İlmiye Çığ’ın evinden yolladığı mesaj dinletilecektir. Etkinliğe Antalyalı kadınları ve onları kavgalarında hiçbir zaman yalnız bırakmayan Antalyalıları davet ediyoruz."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MİNİKBÜS’LE ÇOCUKLARIN GEZİ VE ÖĞRENME YOLCULUĞU SÜRÜYOR
"ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI” TADEKA KENT SÖYLEŞİLERİ
BAŞKAN YILDIZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARINA ZİYARET
Babalar gününde facia, baba ve iki kızı öldü
Çukurova’dan Bakü’ye direkt uçuşlar başladı!
MEZİTLİ'DE FECİ MOTORSİKLET KAZASI
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, TOROSLAR’IN ZİRVESİNDE YÖRÜKLER İÇİN YOL AÇMA ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜ
BÜYÜKŞEHİR, LGS’YE GİREN ÖĞRENCİLERİ SINAV GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
“MERSİNLİ KADIN USTALAR”  PROJESİ İLE KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR
BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin