100 Bin Tl Dolandırdı

Muğla’da telefonda kendisini polis olarak tanıtan ve aradıkları vatandaşları kuyumcudan soygun olduğunu, soygun mahallinde kimliklerinin bulunduğunu belirterek evdeki altınları çalınan altınlar ile karşılaştırma bahanesi ile dolandırıcılık yapan bir kişi yakalandı.

04 Mart 2015 Çarşamba, 16:53
100 Bin Tl Dolandırdı
-

Muğla’da telefonda kendisini polis olarak tanıtan ve aradıkları vatandaşları kuyumcudan soygun olduğunu, soygun mahallinde kimliklerinin bulunduğunu belirterek evdeki altınları çalınan altınlar ile karşılaştırma bahanesi ile dolandırıcılık yapan bir kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Menteşe İlçesi Emirbeyazıt Mahallesi Cemil Şerif Baydur Sokak üzerinde bulunan bir evde dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri O.G. (32) isimli zanlıyı dolandırdığı bir kişiden 20 bin lira aldığı sırada gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlının son bir hafta içinde Menteşe’de 3 kişiye kendisini polis olarak tanıttığı ve piyasa değeri yaklaşık 80 bin lira altın ile 20 bin lira nakit olmak üzere toplam 100 bin lira dolandıran olayın faili olduğu ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan O.G.’nin Asayiş Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadesinde vatandaşları nasıl dolandırdığı ayrıntıları ile ortaya çıktı.
VATANDAŞLARI BÖYLE DOLANDIRDILAR
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde O.G.’nin verdiği ifadeler doğrultusunda vatandaşları şu yöntemle kandırdıkları tespit edildi: Dolandırıcılar Menteşe İlçesi’nde yaşayan ve kendilerine hedef seçtikleri kişiye ilk başta ev telefonundan ardından cep telefonundan ulaştılar. Telefondaki kişi kendisini polis ya da savcı olarak tanıttıktan sonra Menteşe İlçesi’nde bir kuyumcuda hırsızlık olayının gerçekleştiğini, olay yerinde aile fertlerinden birine ait nüfus cüzdanı bulunduğunu söyledi. Hırsızlık olayına aile fertlerinden birinin karışabildiğini, bunun tespit edilebilmesi için evde bulunan altınların gönderecekleri sivil polise teslim etmesi istendi. Hiçbir şeyden habersiz kişi telefonda kendini savcı ya da polis olarak tanıtan kişinin talimatlara uyacağını söylemesi üzerine bu kez devreye Menteşe İlçesi’nde bulunan ve daha önceden dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunan O.G. girdi. Verilen adrese giden O.G. ev sahibine kendisinin polis olduğunu, altınların hırsızlık olayının gerçekleştiği kuyumcudaki altınlarla eşleştirileceğini uymaması halinde kendilerine teslim edileceğini söyleyerek ev sahiplerini ikna etti. Dolandırıcılık olayı altınları alan O.G.’nin evden ayrılmasının ardından son buldu. Dolandırıcıların bu yöntemle Menteşe İlçesi’nde son bir hafta içinde 3 kişiyi piyasa değeri yaklaşık 80 bin lira altın ile 20 bin lira nakit olmak üzere toplam 100 bin lira dolandırdıkları öğrenildi.
MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından ifadesi alınan O.G., hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edildi. Dolandırıcılık suçlaması ile hakim karşısına çıkarılacak O.G. adliye binası önünde kendisini görüntülemek isteyen gazetecilerin objektiflerinden kaçmak içim büyük bir mücadele verdi. Fotoğrafının çekilmesini önlemek isteyen O.G. polis otosundan indirilmesinin hemen ardından iki büklüm bir vaziyette adliye kapısından içeri girdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TÜBİTAK DESTEKLİ "GELECEĞİN SINIFLARINA HAZIRLIK: ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI" PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de 2025 Yılı Yangın İş Başı Eğitimleri Tamamlandı
Endüstriyel Kesim Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?
VALİ TOROS, TÖMÜK VE ERDEMLİ KARGIPINARI JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ
BOZYAZI İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜVEN'DEN, KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU’NA ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLİK GİBİ GEÇTİ

Mersin Haber ,Mersin