Türkiye İslami Bankacılığın Merkezi Olabilir

Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde “Dünyada İslami Bankacılığın Gelişimi” konulu bir konferans düzenlendi.

03 Mart 2015 Salı, 10:18
Türkiye İslami Bankacılığın Merkezi Olabilir
-

Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde “Dünyada İslami Bankacılığın Gelişimi” konulu bir konferans düzenlendi.
SAÜ İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi ( İSEFAM) tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Albaraka Grup Başkanı Ahmed Adnan Yousif katıldı.
Konferansın açılışından konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite olarak Türkiye’nin geç kaldığı konularda düşünce üretme gayretinde olduklarını ifade etti. Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi olarak “Ortadoğu Araştırmaları Merkezi”, Osmanlı Araştırmaları Merkezi”, “İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi” gibi oluşumlarla Türkiye’nin bu alanlardaki politikalarına ışık tutmayı amaçladıklarını belirtti. Albaraka Grup Başkanı Ahmed Adnan Yousif de yaptığı konuşmada, “İslami Bankacılık” fikrinin 1960’larda ortaya çıktığını ve ilk olarak 1975’de “Dubai İslam Bankası” ile başladığını hatırlattı. Yousif, bu bankacılık türünün toplumlarda ortaya çıkan adil bankacılık ihtiyacından kaynaklandığını ve tüm dünyada gelişme gösterdiğini vurguladı. İslami bankacılığın “borç almama” ve “sahip olunmayanın müşteriye satılmaması” gibi iki esas temele dayandığını belirten Yousif, bu anlamda İslami bankacılığın sadece bankacılık hizmeti olmadığını kaydetti.
Türkiye’nin İslami bankacılığın merkezi olabileceğinin altını çizen Yousif, Türkiye’nin özellikle son 10 yılda kaydettiği ekonomik büyümeye dikkat çekti. Bu ekonomik potansiyelle İslami bankacılığa önem verilmesi durumunda Türkiye’nin merkez ülke konumuna erişebileceğini ifade etti. Albaraka olarak Sakarya Üniversitesi’nde İslami Bankacılık eğitimi alan öğrencilere destek olmak istediklerini duyuran Yousif, teorik eğitimin yanında pratik uygulamaların öğrencilerin gelişiminde son derece önemli olduğunu söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ LİSANSI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR ŞÖLENİ
Yangın İşçilerinin Eğitimleri Devam Ediyor
VALİ TOROS, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus’ta KOM’dan Tefecilere Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı
TARSUS KADINCIK BARAJI MESİRE ALANINDA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÜRETİME BEREKET, YETİŞTİRİCİLERE CAN SUYU OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE SIKI TAKİP

Mersin Haber ,Mersin