Kulak zarındaki deliğe yama

Kulak zarındaki deliğe yama

03 Mart 2015 Salı, 12:47
Kulak zarındaki deliğe yama
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kulak zarındaki deliğe yama

- İKÇÜ KBB Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslan: "Geçirilmiş kulak enfeksiyonları sonucu oluşan zardaki delinmelerde artık hastanın kulak arkasından alınacak zar ya da kıkırdaklardan yapılacak yama ile daha dayanıklı yeni zarlar yapılabiliyor"

İZMİR - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Aslan, geçirilmiş kulak enfeksiyonları sonucu oluşan zardaki delinmelerde artık hastanın kulak arkasından alınacak zar ya da kıkırdaklardan yapılacak yama ile daha dayanıklı yeni zarların yapılabildiğini belirtti.

Aslan, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, işitme kayıplarının doğuştan olabildiği gibi sonradan da gelişebildiğini, annenin hamileliği esnasında kullandığı ilaçlar, enfeksiyonlar, erken doğum, genetik bir takım özelliklerin doğumsal işitme kaybına neden olabildiğini dile getirdi.

Günümüzde ailelerin daha bilinçlenmesi ve hastanelerde tarama testlerinin arttırılması ile doğuştan olan ya da 'havale geçirdi sağır dilsiz oldu' denilen çocuk sayısında azalma olduğunu vurgulayan Aslan, "Artık işitme sorunu olan çocukların duyması biyonik kulak sayesinde mümkün olmaktadır. Böyle çocuklar biraz eğitimle normal bir çocuk gibi başarılı olabilmektedir. Duymayla ilgili en imkansız gibi görünen kafa içinde yer alan tümör olgularında dahi artık tıp çaresiz değildir. Son yıllarda artık beyine yerleştirilen cihazlar ile çok iyi sonuçlar alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

-Kulak zarındaki delinmeye kolay müdahale

Kulak zarlarındaki delinmeye artık kolay müdahale edilebildiğine işaret eden Aslan, şunları kaydetti:

"Geçirilmiş kulak enfeksiyonları sonucu oluşan zardaki delinmelerde artık hastanın kulak arkasından alınacak zar ya da kulak kepçesindeki kıkırdaklardan yapılacak yama ile daha dayanıklı yeni zarlar yapılabiliyor. Kemikçikleri de kalmayan hastalarda ise yine kendi kulak kemikleri, kıkırdakları ve işitme protezleri kullanılarak artık duymayan hasta kalmamaktadır."

Doç. Dr. Aslan, kulak çınlaması olan hastalara ise bununla yaşamayı öğrenmesini söylemek yerine yeni geliştirilen kulağa yerleştirilen cihazlar, elektriksel uyarılar, psikolojik ve davranış tedavileri ile çınlamanın hastalar üzerindeki kötü etkilerinin önüne geçilebildiğini ifade etti.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Hayrullah Saruhan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mut'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı
Tarih, Doğa ve Spor Coğrafyasında Sağlık Emin Ellerde
YOL KAPATAN SÜRÜCÜLERE AĞIR PARA CEZASI GELİYOR
BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJI
BAŞKAN BOLTAÇ’TAN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
MERSİN SOLİ'DE DALGALI DENİZE GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU
BAŞKAN SEÇER, ‘4. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’NUN STARTINI VERDİ
MÜDÜR ATEŞ, DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖĞRÜEĞRİ KÖYÜ'NDE İNCELEMELRDE BULUNDU
Müftü Akçay, Genç Çiftin Resmi Nikâhını Kıydı
MERSİN AKDENIZ'DE MOTORSİKLET KAZASI: 1 YARALI

Mersin Haber ,Mersin