Üsküdar Faciası 3 Ayrı Etkinlikle Anılacak

İzmit Belediyesi, 1958 yılında meydana gelen vapur kazasını anmak için 3 ayrı etkinlik düzenleyecek.

02 Mart 2015 Pazartesi, 14:45
Üsküdar Faciası 3 Ayrı Etkinlikle Anılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İzmit Belediyesi, 1958 yılında meydana gelen vapur kazasını anmak için 3 ayrı etkinlik düzenleyecek.
1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi’nde meydana gelen vapur faciasında hayatlarını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenlenecek. İzmit Belediyesi ile İZSANDER ve İZLİDER işbirliği ile düzenlenecek ilk anma etkinliği 1 Mart Pazar günü saat 11.00’de İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenecek. Lisede düzenlenecek programda yapılacak olan konuşmaların ardından, hayatlarını kaybeden öğrencilerin anısına gökyüzüne balonlar bırakılacak. İzmit Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki anıta karanfillerin bırakılmasıyla ilk etkinlik sona erecek.
Elim olayın yıl dönümü nedeniyle ikinci anma etkinliği saat 12.00’de İzmit Lisesi bahçesinde yapılacak. Buradaki etkinlikte de anıta karanfil bırakılıp gökyüzüne balonlar bırakılacak. Deniz faciası nedeniyle düzenlenecek olan son anma etkinliği ise saat 12.45’de Marina’da yapılacak ve hayatlarını kaybedenler için denize çelenk bırakılacak.
Türk denizcilik tarihine ’Üsküdar Faciası’ olarak geçen deniz kazası, İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde meydana geldi. Üsküdar adlı yolcu vapuru İzmit’ten Karamürsel’e 293 yolcusu ile hareket ettikten 26 dakika sonra Soğucak mevkiinde hızı saatte 130 kilometreyi bulan şiddetli lodosa yakalanarak batmıştı. Faciada 76’sı öğrenci 272 kişi can verirken 21 yolcu kurtulabilmişti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti

Mersin Haber ,Mersin