Ekmek Zammına Tepki

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ekmeğe yapılan zam vatandaşların tepkisine yol açarken, fırıncılar ise yüksek maliyetten dolayı yapılan zammın normal olduğunu belirtti.

02 Mart 2015 Pazartesi, 20:07
Ekmek Zammına Tepki
-

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ekmeğe yapılan zam vatandaşların tepkisine yol açarken, fırıncılar ise yüksek maliyetten dolayı yapılan zammın normal olduğunu belirtti.
İlçede ekmeğe yapılan yüzde 20’lik zam vatandaşların tepkisiyle karşılaşırken, fırın işletmecileri ise ham madde alımında yaşadıkları yüksek maliyetten dolayı zammın normal olduğunu ifade ettiler. Ekmek zammını fazla bulan vatandaşlar tepki gösterirken, fırıncılar ise girdi fiyatlarının fazlalığından dolayı zammın yerinde olduğunu vurguladı. İlçedeki fırıncılardan Enes Şahin, daha önce tanesi 75 kuruştan satılan ekmeğin yapılan zam ile birlikte 90 kuruş olduğunu ifade ederek, buğday ürünlerindeki yüksek maliyetten dolayı yapılan zammın normal olduğunu söyledi. Şahin, “Maya, un, kepek, susam gibi ekmek yapımında kullandığımız ürünlerin fiyatı oldukça yüksek. Hal böyle olunca tanesini 75 kuruştan sattığımız ekmek fiyatı bizler için düşük oluyordu. Son olarak yapılan düzenlemeyle ekmeğin gramajı aynı kalarak fiyatı 90 kuruş oldu. Tabi bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor” dedi.
Vatandaşlar ise, ekmek gramajının aynı kalmasıyla birlikte zam yapılmasına tepki göstererek, yapılan zam ile birlikte ekmek gramajının artmasının daha uygun olacağını belirtiyor.
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Şeker ise, Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı tarafından yüksek maliyetlerinin göz önünde bulundurulmasıyla birlikte zam yapıldığını söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TARSUS CETVEL KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME
MERSİN'DE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİLERE ERİK BOYLAMA MAKİNE DESTEĞİ
VALİ TOROS, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YÜZME KURSLARI BAŞLADI
MESKİ, YAPRAKLIKOY MEVKİİNİN İÇME SUYU HATTINI YENİLEDİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN " HER ZAMAN YANINIZDA" PROJESİ DEVAM EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN ÜRETİCİYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESİSİYLE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Haber ,Mersin