Ardahan'da Okullarda Çanakkale Konferansı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının ''Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)'' kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan ''100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye'' Projesi kapsamında okullarda ''Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale'' adlı konferans..

02 Mart 2015 Pazartesi, 22:03
Ardahan'da Okullarda Çanakkale Konferansı Düzenlendi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)" kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye" Projesi kapsamında okullarda "Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale" adlı konferans düzenlendi.
Ardahan Halitpaşa Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen konferansa Ardahan Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Yardımcı Doç. Dr. Levent Küçük Konuşmacı olarak katıldılar.
Proje koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Levent Küçük, Çanakkale Savaşı’nın başlamasından ve bitimine kadar olan çeşitli tarihsel olaylarla ilgili bilgiler verdi. Küçük "zaferin yokluk ve imkansızlara kazanıldığını dile getirerek, "Çanakkale zaferi, milletimizin zor şartlar altında çok güçlü ordulara karşı verdiği mücadeleyle destanlaşmış, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı ve tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen milli ve manevi duyguları ortak yüz binlerce Türk insanı, adeta Çanakkale siperlerinde tek vücut olmuştur. Çanakkale Zaferi’nin başarılmasında ki en büyük güç, milletin milli ve manevi yönden tek vücut haline gelmiş olmasıdır" dedi.
Çanakkale savaşlarını coğrafik bir yaklaşımla ele alan Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal, coğrafyanın önemi ne değindi. Erginal, "Gerçekten bugün bile Gelibolu yarımadasını ve Çanakkale Boğazı’nı gezip görenler halen daha mermiler, kemiklerle karşılaşır. Savaşların geçtiği yarımadadaki önemli tepelerin hepsi, tatlı su kaynaklarının hemen tamamı, Türk askerlerinin kontrolü altında kalmıştır. Öte yandan boğazın topografik özelliği, düşman gemilerinin ilerlemesine engel olmuştur. Bölgeye hakim tepeler ve tatlı su kaynaklarının mevcudiyeti, Türk Ordusunu, düşman kuvvetlere karşı üstünlük sağlamıştır. Tüm bu coğrafi avantajlara ek olarak, iklim şartları da Türk tarafına avantaj sağlamıştır. Gelibolu yarımadasına yapılan çıkartma gecesi aniden çıkan fırtına, İngiliz kuvvetlerinin farklı bölgeden karaya çıkmasına yol açmış ve bu gelişme savaşın seyrini değiştirmiştir" dedi.
Proje koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Levent Küçük Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye" Projesi kapsamında tüm okullarda konferansların verileceğini söyledi.
Konferansa Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Yıldız, Halitpaşa Anadolu Lisesi Müdürü Şinasi Lağımcı, Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Erdem ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BOZYAZI'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE MEVLİT OKUTULDU
TARSUS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KURBAN KESTİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİNE GEÇİT VERMİYOR
MERSİN’DE KURUMLAR YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN BULUŞTU
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ ULU CAMİİ'DE AŞURE İKRAMINDA BULUNDU
Başkan Çakır, Türkiye-kktc Ticaret Odası Forumu Yuvarlak Masa Toplantısı’na Katıldı
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRELERİ SONA EREN KURUM AMİRLERINE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
VALİ TOROS'TAN, MERSİN İDMANYURDU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
MERSİN'DE YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI DÜZENLEDİ
TARSUS'TA BİTKİ KORUMA BAYİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin