Özgecan Aslan'ın Adı Sivas'ta Yaşatılacak

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın adı Sivas’ta yaşatılacak.

28 Şubat 2015 Cumartesi, 13:08
Özgecan Aslan'ın Adı Sivas'ta Yaşatılacak
-

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın adı Sivas’ta yaşatılacak.
Olayın ardından derin üzüntü duyan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Özgecan’ın adının yaşatılması için yeniden yapılacak Bahtiyarbostan Hanımlar Kültür Merkezi’ne, “Özgecan Aslan Hanımlar Kültür Merkezi” adının verileceğini söyledi.
Başkan Aydın, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’ı arayarak başsağlığı dileklerini iletip acılarını paylaştığını belirterek, “Kendilerinden, Özgecan’ın adını yeni yapacağımız Hanımlar Kültür Merkezi’ne vermek için izin istedim. Sağ olsun babası Mehmet Bey de bu durumdan memnun oldular. Tabi onların acıları çok büyük, kendilerini anlıyoruz. Türkiye bu anlamda infialde desek yeridir. Böyle bir katliamı yapanları şiddetle kınıyoruz. Bunların tekrar yaşanmaması için hepimize görevler düşüyor. Olanları unutmamalıyız, yenilerinin olmaması için de neler yapmamız gerektiğini çok iyi planlamalıyız.” dedi.
Olay karşısında duyarsız kalmamak adına bu tür bir projeyi hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Başkan Aydın, “Hanımlar Kültür Merkezine Özgecan’ın özgeçmişi ve fotoğrafının da yer alacağı bir alan planladık. Oraya gelen hanım kardeşlerimiz bu olayı orada yad edecekler. İnşallah onun adına da bir Fatiha okuyacaklardır. İnşallah 1 Haziran itibarıyla projemizi başlatacağız ve 2015 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle tekrar Özgecan’ın ailesi başta olmak üzere bütün sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti

Mersin Haber ,Mersin