Desktop sürüme geç

Esnaf Çırak İçin Destek İstedi

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, marangoz ve madeni eşya odalarının çırak bulamadığını bunun önüne geçebilmek için hükümetten talepte bulunduklarını söyledi.

27 Şubat 2015 Cuma, 13:20
Esnaf Çırak İçin Destek İstedi
2015-02-27 13:20:00 -


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, marangoz ve madeni eşya odalarının çırak bulamadığını bunun önüne geçebilmek için hükümetten talepte bulunduklarını söyledi.
Esnaf ve sanatkarlar bu günlerde çırak bulamamaktan yakınıyor. Esnaf odaları da bu sorunun önüne geçebilmek için çalışmalar yapıyor. Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, oda olarak esnafın daha iyi şartlarda iş yapabilmesi için hükümetten bir takım isteklerde bulunduklarını söyledi. İstekler arasında sigorta primleri, ustalık belgesi alımında yaşanan sorunlar ve meslek odalarının daha da geliştirilmesi konularının yer aldığını ifade eden Bostancıoğlu, en önemli isteklerinin giderek azalan çıraklara yönelik yapılan çalışma olduğunu belirtti.
BOSTANCIOĞLU: "ÇIRAKLARA GÜNLÜK 15 TL YARDIM"
Hükümetten çıraklık eğitiminin azaltılmasını ve maddi konudan yardım yapılması gerektiğini aktaran Bostancıoğlu, bununla birlikte gençleri çıraklık eğitimine çekecek bazı çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Çalışmalarla birlikte marangoz ve madeni eşya ustalarının çırak bulabileceğini söyleyen Bostancıoğlu, "Marangoz ve madeni eşya odalarımızın en büyük korkuları çırak bulamamak. Artık insanlar tamircinin yanına marangozun yanına çırak bırakmıyor. Neden bırakmadıklarının sebepleri arasında masraf giderleri yer alıyor. Köyden gidip gelecek veya ev tutulacak aileler bu maddiyatın altından kalkamıyor ve bu yüzden çırak yetişmiyor. Bizde onlar için çalışma başlattık ve çıraklara günlük 15 TL, kalfalara 20 TL ve sigorta primlerinin de devlet tarafından ödenmesini istedik. Bu isteklerimiz daha sonuçlanmadı ancak sonuçlandığında bazı meslek kollarımızda çırak sıkıntısı yaşanmayacaktır" dedi.
Bostancıoğlu, ayrıca mesleki eğitim alanlarının yenilenmesi ve her türlü hizmete açık alanlar haline getirilmesi için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Yeni Mersin İdman Yurdu'ndan İl Müdürü Göksun Öz’e Ziyaret
Kazada Sıkışan Yaralıları Mersin İtfaiyesi Kurtardı
MERSİN'DE BİN 135 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 233 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
AKDENİZ'DE METRUK BİNA YIKIMI
Akdenizli Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
Bölge Müdürü Ataş, Çamlıyayla Ekiplerini Ziyaret Etti
MİLLETVEKİLİ UYSAL, KAYMAKAM AVCI İLE GÖRÜŞTÜ
ÇAMLIYAYLA'DA ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPAN 5 KİŞİYE İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TİTİZ TEMİZLİK
TARSUS’TA ÇAMLIYAYLA YOLU ÜZERİ GAZİPAŞA BULVARI KAVŞAĞINA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YENİ DÜZENLEME

Mersin Haber ,Mersin