Diyanet-Sen Mersin'li Özgecan'a Ve ABD'deki 3 Müslüman Gencin Katlimanına Sessiz Kalmadı

Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı ve Çaycuma İlçe Başkanı şair ve yazar Kenan Tunç, Özgecan ve ABD’de şehit edilen gençlerle ilgili bir açıklama yaparak ” Özgecan’ın ve ABD’deki 3 gencin Katliamına Sessiz Kalamayız. ABD’deki 3 gencimize ve Özgecan Aslan kardeşimize yapılan bu alçak saldır..

27 Şubat 2015 Cuma, 10:10
Diyanet-Sen Mersin'li Özgecan'a Ve ABD'deki 3 Müslüman Gencin Katlimanına Sessiz Kalmadı
-

Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı ve Çaycuma İlçe Başkanı şair ve yazar Kenan Tunç, Özgecan ve ABD’de şehit edilen gençlerle ilgili bir açıklama yaparak ” Özgecan’ın ve ABD’deki 3 gencin Katliamına Sessiz Kalamayız. ABD’deki 3 gencimize ve Özgecan Aslan kardeşimize yapılan bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.
“ÖZGECAN’IN KATİLLERİNE EN BÜYÜK CEZALAR VERİLSİN”
Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı ve Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, yaptığı açıklamada katillerin en büyük cezalara çarptırılmasını isteyerek şunları söyledi:
“Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan isimli 20 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kızımızın insanlık dışı uygulamalarla öldürüldüğü haberi vicdanlarımızı derinden yaralamıştır. Bu alçaklığı yapan hainleri şiddet ve nefretle kınıyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış bu hainlerin ibret-i alem olması için en büyük cezalarla cezalandırılmalarını diliyoruz. Ayrıca devlet idaresindeki yetkililerimizden kadına şiddeti önleme konusunda gerekli tedbirlerin bir an evvel alınıp somut bir şekilde hayata geçirilmesini bekliyoruz.Bu vesile ile ömrünün baharında hayatını kaybeden Özgecan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.”
"MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRÜLÜNCE GIKI ÇIKMAYANLARI İNSAFA DAVET EDİYORUZ”
Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı ve Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç açıklamasında, ABD’de Kuzey Carolina Üniversitesi öğrencileri Deah Şadi Bereket, Rezan Muhammed ve Yusor Muhammed isimli 3 Müslüman gencin ateist bir Amerikalı tarafından katledilmesi olayına da değinerek, “ABD’de 3 Müslüman kardeşimizin şehit edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Bu katliamı yapan katil ya da katilleri şiddetle kınıyor, öldürülenler Müslüman olunca gıkları çıkmayan ama öldürülenler Hıristiyan ya da Yahudi olunca sokaklara dökülen ve birdenbire barış havarisi kesilen sözde insan hakları savunucularını, insaf ve vicdan sahibi olmaya davet ediyoruz. Dünyada elbette Hıristiyan ve Yahudi de öldürülmesin. Ama Müslüman da öldürülmesin. Kısaca söylemek gerekirse dünyada hiçbir insan öldürülmesin. İnsan öldüren herkesi ve güç ve kuvvetine güvenip masum insanlara zulmü reva gören bütün zalimleri bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
TARSUS MUSTAFA KEMAL ANADOLU LİSESİ'NDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
VALİ TOROS, CEYPORT ULUSLARARASI TAŞUCU LİMANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ TOROS, AKKUYU NGS JANDARMA KOMANDO KORUMA TABUR KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MÜDÜR EKİCİ'DEN SİLİFKE VE EREDEMLİ DEVLET HASTANELERİNE ZİYARET
ERDEMLİ KIZKALESİ SAHİLİNE ERKEK CESEDİ VURDU
VALİ TOROS, BAŞSAVCI AKYILDIZ VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKKAYA İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin