Türkiye'nin En Büyük Çadır Kentinde DÜğün

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Türkiye’nin en büyük çadır kentinde yaşayan Suriyeli bir çift, sade bir törenle evlendi.

26 Şubat 2015 Perşembe, 21:38
Türkiye'nin En Büyük Çadır Kentinde DÜğün
-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Türkiye’nin en büyük çadır kentinde yaşayan Suriyeli bir çift, sade bir törenle evlendi.
Suriye’nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el Arap) kentinde IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan 20 yaşındaki Lokman Muhammed, yerleştirildiği çadır kentte yaşamaya başladı. Lokman Muhammed, çadır kentte kendisi gibi Türkiye’ye sığınan 19 yaşındaki Şirin Bekir ile tanıştı. Ailelerin de araya girmesi ile evlenme kararı alan çiftin düğünleri, çadır kentteki 3 Nolu Mahalle’de yapıldı. Düğün masraflarının yanı sıra, gelinlik ve damatlıkları da ’Üşüyorum, Yardım Edin’ kampanyası kapsamında ilçede oluşturulan giyim mağazası tarafından karşılanan çift, çadır kentte aile arasında yapılan törenle evlendi. Düğün merasimine Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de katıldı. İlçede Suriyelilerin ikinci, AFAD Konaklama Merkezi’nde ise yapılan ilk düğün olduğunu belirten Çiftçi, çifte mutluluklar dilerken düğün hediyesi olarak ise altın taktı.
AFAD Konaklama Merkezi’nde ilk kez düğüne şahit olan Kobanililer ise yoğun ilgi gösterdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS LİFE PARK'TA "HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZA" PROJESİ BAŞLADI
Kızkalesi Polis Merkezi Yaz Sezonunda 7/24 Görev Başında
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS AKGEDİK VE DADALI MAHALLELERİ ARASINDA SATHİ ASFALT ÇALIŞMASI
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni
Tarsus’ta Şafak Operasyonu: Gözaltılar Adliyeye Sevk Edildi, Cihazlara El Konuldu
MERHUM KÜNDEKAR NEZİHİ USTA'NIN ROL ALDIĞI KISA METRAJLI 'AYNA' FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ
ÇALINTI MOTOSİKLETLE KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
SİLALI SALDIRI OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI
TARSUS DOĞA PARKI YENİ ÜYELERİNE ‘MERHABA’ DİYOR
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, AİLELERİ AÇIK HAVA SİNEMASINDA BULUŞTURUYOR

Mersin Haber ,Mersin