Köy Sakinlerinden Yeni Cami İsteği

Hakkari merkeze bağlı Kaymaklı köyü sakinleri, camilerinin yetersiz olduğunu ifade ederek yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istediler.

26 Şubat 2015 Perşembe, 18:44
Köy Sakinlerinden Yeni Cami İsteği
-

Hakkari merkeze bağlı Kaymaklı köyü sakinleri, camilerinin yetersiz olduğunu ifade ederek yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istediler.
Hakkari merkezden 55 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymaklı köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları ve yıkılmak üzere olan köy camisinin yerine yeni bir cami yapılması için yetkililere yardım çağrısında bulundular. Bölgede merkezi köy konumunda bulunan ve köy sakinlerinin yanı sıra bağlı 4 mezra sakininin de kullandığı caminin taban kısmının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren vatandaşlar, ne tuvaleti ne de gasilhanenin bulunduğunu kaydettiler. Camiinin yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, yetkilerden bu konuda bir an önce çare bulunması talebinde bulundular.
Köy Muhtarı Derviş Demirkan, camiyi köylünün imkanlarıyla yaptığını ve yetersiz kaldığını ifade etti. Demirkan, “Camiimiz çok eski bir cami. Köyümüzde, bölgede merkezi köy konumunda olduğundan çevre köy ve bağlı mezralardaki vatandaşlar namaz kılmak için burayı kullanıyor. Toplamda 4 mezra ve iki köyün kullandığı camimizde maalesef tuvalet ve gasilhanemiz yok. Camimiz minaresizdir ve sizin de gördüğünüz gibi tabanı çökmüş, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Yetkililerin duruma bir an önce el atıp bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ LİSANSI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR ŞÖLENİ
Yangın İşçilerinin Eğitimleri Devam Ediyor
VALİ TOROS, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus’ta KOM’dan Tefecilere Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı
TARSUS KADINCIK BARAJI MESİRE ALANINDA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÜRETİME BEREKET, YETİŞTİRİCİLERE CAN SUYU OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE SIKI TAKİP

Mersin Haber ,Mersin