Ab Bakanı Bozkır Gaziantep Valiliği'ni Ziyaret Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Vali Ata, Bakan Bozkır’a eğitimde sıkıntılarının olduğunu söyledi.

26 Şubat 2015 Perşembe, 23:22
Ab Bakanı Bozkır Gaziantep Valiliği'ni Ziyaret Etti
-

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Vali Ata, Bakan Bozkır’a eğitimde sıkıntılarının olduğunu söyledi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti milletvekilleri ile birlikte Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti. Vali Ata, geçen yıl 6,7 milyar dolarlık ihracatlarının olduğunu belirterek, “Dünyanın aşağı yukarı 177 ülkesine mal satıyoruz. Gaziantep gerçekten ekonomisiyle, ticaretiyle, kültürüyle çok önemli bir kentimiz” dedi.
Vali Ata, “Tabi bu kadar başarının yanında bazı sorunlar var. Özellikle eğitimle ilgili çok ciddi sorun yaşıyoruz. Kentin hem çok göç alması, hem de gizli bir nüfus artışı olması sebebiyle, açık liseler dahil olmak üzere 552 bin öğrencimiz var. Bunların 2 bini açık okullarda, 500 bini de normal eğitime devam ediyor. Tabi derslikler, okul, öğretmen açıklarımız var. Ana okullarında derslik başına 23 öğrenci, ilk ve ortaöğretimde 44, imam hatip ortaokullarında 22, Anadolu, fen, sosyal bilimler liselerinde ders başına 33 öğrenci düşüyor. İmam hatip liselerinde 30, meslek liselerinde 49 öğrenci düşüyor. Bizim hedefimiz 9 bin 300 derslik yapmak. Bunları yaptırdığımız takdirde okullarımızın derslik ihtiyacı kalmayacak. Ama buna rağmen, her yıl ortalama 700-800 derslik yaptırmak zorundayız. Çünkü her sene artan öğrenci sayısını ancak bu şekilde karşılayacağız" diye konuştu.
"NE KADAR BÜYÜK BİR DEVLET OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"
Bakan Bozkır ise, “Sulama ve içme suyuna yönelik büyük projeler var. Gaziantep maçı son olabilir. Önümüzdeki sezonda yeni statta olacaktır. Her şeyin muhakkak ki bazı sıkıntıları vardır. Ama bir yerde dünyaya buradan mesaj veriyoruz. Bin kişinin, 3 bin kişinin aylarca tartışıldığı Avrupa ülkelerinde, biz bugün neredeyse 2 milyona yakın insanı misafir ediyoruz ve bu anlamda herhalde ne kadar büyük bir büyük devlet olduğumuzun, büyük bir tarihi geçmişimizin olduğundandır herhalde. Bu açıdan inşallah önümüzdeki dönemde bu sorunun da çeşitli çözüm yollarıyla daha azaldığı ve paylaşımın arttığı bir dönem yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, CEYPORT ULUSLARARASI TAŞUCU LİMANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ TOROS, AKKUYU NGS JANDARMA KOMANDO KORUMA TABUR KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MÜDÜR EKİCİ'DEN SİLİFKE VE EREDEMLİ DEVLET HASTANELERİNE ZİYARET
ERDEMLİ KIZKALESİ SAHİLİNE ERKEK CESEDİ VURDU
VALİ TOROS, BAŞSAVCI AKYILDIZ VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN’DE GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ ULAŞIMIN ADRESİ; BÜYÜKŞEHİR…
TOROSLAR'DA ASFALT BAKIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ÇÖPÜNÜ EKONOMİK VE ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA TAŞIYOR
TARSUS TSO, MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
KAZANLI'DA MOTORSİKLET KAZASI : 2 AĞIR YARALI

Mersin Haber ,Mersin