Ergenlik Dönemi Evlilikleri Kalabalık Ailelerde Yaşanıyor

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde görevli Psikolog Özgül Kılıç, özellikle küçük yaşta evlendirilen çocukların çok kalabalık ailelerde gerçekleştiğini, iki tane çocuğu olan bir ailenin çocuğunu erken yaşta evlendirmediğini söyledi.

25 Şubat 2015 Çarşamba, 21:50
Ergenlik Dönemi Evlilikleri Kalabalık Ailelerde Yaşanıyor
-

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde görevli Psikolog Özgül Kılıç, özellikle küçük yaşta evlendirilen çocukların çok kalabalık ailelerde gerçekleştiğini, iki tane çocuğu olan bir ailenin çocuğunu erken yaşta evlendirmediğini söyledi.
Kılıç, “Bunun nedeni çok kalabalık ailelere sahip olan ve sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan ailelerde bu çok daha fazla. Küçük yaşta çocuk evlendirildiği zaman hem baba çocuğunun eğitim masrafından bir şekilde kurtulmuş oluyor, hem de çocuğunu gözü açılmadan evlendirdiği için onu daha kolay kontrol edebiliyor" dedi.
Psikolog Özgül Kılıç şunları söyledi:
"Eğer sizin hayatınızı başkaları yönlendirilip kendi hayatınızda karar alma yetiniz olmaz ise, başkaları, yani sizin hayatınızı anneniz, babanız, eşiniz, kardeşiniz yönlendiriyorsa, hayatınızın karar merci onlar olursa bir kere kendinize olan güveninizi kaybedersiniz. Kendinizi değerli hissetmezsiniz. Çoğu kadın bize değersizlik duygusuyla geliyor. Yani ben işte ne yaparsam yapayım bir türlü mutlu olamıyorum. Çocuğuma ve eşime ne yaparsam yapayım, eşimi mutlu edemiyorum. Eşim beni mutlu edemiyor diye geliyor. Ama bunun yanında temelinde yatan şey biraz güvensizlik ve değersizlik duygusudur."
Kılıç, "Ergenlik dönemindeki çocuğu bir de kaldırıp evlendirirseniz, eğer kendi içinde çözülmemiş problemler üst üste gelirse, ileri ki dönemlerde patlamalar şeklinde mutlaka ortaya çıkar. Yaşadığımız hiçbir problem yok olmaz, şekil değiştirerek ortaya çıkar. Bu da bunlardan bir tanesi olur “diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Farklı Noktalarda Çıkan Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı
MERSİN'DE MOTORSİKLETLİ, HEİMLİCH MANEVRASIYLA HAYAT KURTARDI
BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ EMİRLER ORMAN PARKI PİKNİK ALANI’NI İNCELEDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS'TA SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE SU DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ VE VELİLERİN YKS HEYECANINA ORTAK OLDU
MERSİN'DE ARAÇ DÜKKANA GİRDİ
SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇILAR BÜYÜKŞEHİR’LE YETİŞİYOR
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği

Mersin Haber ,Mersin