Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım

24 Şubat 2015 Salı, 14:25
Sınır ötesine yardım
-

Sınır ötesine yardım

- Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle uğurlama töreni düzenlendi

- Suriye Geçici Hükümeti İçişleri Bakanı Ali: "Türk halkının bize olan yakınlığı yeni bir şey değildir"

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun, "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında topladığı gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu çerçevede temin edilen 4 tır yardım malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle Paşabağı Mahallesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Suriye Geçici Hükümeti İçişleri Bakanı Avad el Ali, törendeki konuşmasında, Türkiye'nin Suriye halkına çok yardımcı olduğunu söyledi.

Yıllardır Suriye halkına yardım elini uzatan Türkiye'ye teşekkür eden Ali, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'siz muhacirsiniz biz de ensarız' dedi. Bu ne güzel kardeşliktir. Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü Türk halkının bize olan yakınlığı yeni bir şey değildir."

Platform başkanı Osman Gerem de şimdiye kadar sınır ötesine 183 tır yardım ulaştırdıklarını vurguladı.

Törene, Suriye Geçici Hükümeti Adalet Bakanı Abdulrezzak Hüseyin, Suriye Geçici Hükümeti Eğitim ve Öğretim Bakanı İmad Barak ile kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş
Yayınlayan: Ahmet Caner Baysal

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin