Rusya'dan Ukrayna'ya doğalgaz uyarısı

Rusya'dan Ukrayna'ya doğalgaz uyarısı

24 Şubat 2015 Salı, 11:48
Rusya'dan Ukrayna'ya doğalgaz uyarısı
-

Rusya'dan Ukrayna'ya doğalgaz uyarısı

- Gazprom Başkanı Miller:

- "Günlük 114 milyon metreküp gaz aldıklarına göre iki gün sonra gaz kesilecek. Yeni ödeme yapılmazsa gaz akışı duracak. Bu durum Avrupa'ya yapılan transfer için de ciddi risk doğuracak"

MOSKOVA - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna'nın doğalgaz almak için yaptığı ön ödemenin tükenmek üzere olduğunu, yeni ödeme olmazsa gaz akışını durduracaklarını söyledi.

Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazprom'un Naftogaz'dan aldığı ön ödemenin bitmek üzere olduğunu, yeni bir ödeme ise almadıklarını bildirdi.

Bugün itibarıyla Ukrayna'nın 219 milyon metreküp alacağı kaldığını vurgulayan Mİller, "Günlük 114 milyon metreküp gaz aldıklarına göre iki gün sonra gaz kesilecek. Yeni ödeme yapılmazsa gaz akışı duracak. Bu durum Avrupa'ya yapılan transfer için de ciddi risk doğuracak" dedi.

Rusya ve Ukrayna, AB'nin arabuluculuğunda sürdürdükleri doğalgaz müzakerelerinde 31 Ekim 2014'te anlaşma sağlamıştı. Anlaşma gereği, Ukrayna Rusya'dan doğalgaz alımını ön ödeme yaparak gerçekleştiriyor.

Muhabir: Elena Teslova
Yayınlayan: Tolga Özgenç

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin