Tarkan'dan sokak hayvanları yuvasına destek

Tarkan'dan sokak hayvanları yuvasına destek

23 Şubat 2015 Pazartesi, 14:25
Tarkan'dan sokak hayvanları yuvasına destek
-

Tarkan'dan sokak hayvanları yuvasına destek

- Seferihisar Belediyesi'nin kurduğu sokak hayvanları yuvasına desteğini kısa bir film ile açıklayan sanatçı Tarkan, hayvanseverlere de Mutlu Yuva Seferberliği'ne katılmaları için çağrıda bulundu

İZMİR - Seferihisar Belediyesi'nin kurduğu sokak hayvanları yuvasına desteğini kısa bir film ile açıklayan sanatçı Tarkan, hayvanseverlere de Mutlu Yuva Seferberliği'ne katılmaları için çağrıda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki sokak hayvanları yuvasının tamamlanması için Mutlu Yuva Seferberliği adında bir destek kampanyası başlatıldı.

Hayvan hakları mücadelesinin Türkiye'deki öncülerinden Prof. Dr. İsmet Sungurbey'in adı verilen sokak hayvanları yuvasına ilk destek de sanatçı Tarkan'dan geldi.

Tarkan, sokak hayvanları yuvasına olan desteğini kısa bir film ile duyurdu.

Filmde sokak hayvanlarının ilgi ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Tarkan, hayvanseverlerin de Mutlu Yuva Seferberliği'ne katılması için çağrıda bulundu.

- Soyer: "Desteğin büyüklüğü önemli değil"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuyla ilgili açıklamasında ilçedeki sahipsiz, aç ve susuz sokak hayvanları için Türkiye'ye örnek bir yuva oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çalışma kapsamında Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası'nın yüzde yetmişini kısıtlı imkanlarıyla tamamladıkları bilgisini veren Soyer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hedefimiz yuvamızı Nisan 2015'te açmak. Ne var ki bunun için duyarlı herkesin desteğine ihtiyacımız var. Megastar Tarkan, bu yolda bize destek veren ilk fikir önderi oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum ve herkesi onun açtığı yola katılarak Seferihisar'ın Mutlu Yuva Seferberliği'ne destek vermeye davet ediyorum. Verilecek desteğin büyüklüğü hiç önemli değil. Önemli olan herkesin bu anlamlı kampanyaya dahil olması. Gelin, kimsesiz ve hasta hayvanların mutlu yuvasını Seferihisar'da hep birlikte kuralım."

- Yuvanın özellikleri

Yuva, hayvanların özgürce yaşayacakları on dönümlük bir serbest alana sahip olacak. Bölgede yaşayanlar, hayvanların bakımına gönüllü olarak katılabilecek.

Hayvanların hapis ve tecrit edildiği bir bölge değil, insanlarla buluştuğu bir yuva olması için gönüllülerin konaklayabileceği altı odalı bir de misafirhane yapılacak.

Ayrıca, proje çerçevesinde yaralı ve cerrahi sağaltıma muhtaç hayvanlar için bir de hastane ve sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel alanlar bulunacak.

Kampanyaya www.mutluyuvaseferberligi.org adresi üzerinden destek verilebileceği, yuvanın tamamlanması için ayni veya nakdi yardımlara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Hayrullah Saruhan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS ÇAMALAN'DA ORMAN YANGINI
KAYMAKAM VELİ AVCI VE EŞİ ASYA AVCI'DAN, HAYIRLI VE ZEYNEP TEYZE'YE ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ
TARSUS İCRA MÜDÜRÜ ÖNDER ŞAHİN EMEKLİYE AYRILIYOR
MERSİN'DE "ORMAN BENİM" ETKİNLİĞİ
Kaza da Yaşamını Yitiren Yiğit Turan Tarsus'ta Davul Zurnayla Uğurlama
BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'TA UNUTULMAZ ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN EMEKLİLERE SAĞLIKLI YAŞAM DESTEĞİ
TADEKA’DA “HİÇ” ADLI RESİM VE AHŞAP SERGİSİ
BÜYÜKŞEHİR, “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ”NDE VATANDAŞLARI DOĞADA BULUŞTURDU
TARSUS'TA YAVUZ SULTAN SELİM CADDESİ İLE PİRİ REİS CADDESİ YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Mersin Haber ,Mersin