Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

18 Şubat 2015 Çarşamba, 16:20
Irak'taki çatışmalar
-

Irak'taki çatışmalar

- Uluslararası koalisyon ile peşmerge güçlerinin düzenlediği saldırılarda 120 IŞİD militanının öldürüldüğü öne sürüldü

BAĞDAT - Irak'ta, uluslararası koalisyon ile peşmerge güçlerinin düzenlediği saldırılarda 120 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Enbar ilindeki El-Cegayife aşiret güçlerinden sorumlu Hıdır el-Cugeyfi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyon güçleri Hadise kasabasında IŞİD'e ait iki mevziye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 30 militan öldürüldü, 4 araç da tahrip edildi" dedi.

Cugeyfi, aşiret milislerinin Irak ordusuna IŞİD'in konuşlandığı yerlerin koordinatlarını verdiğini belirterek, söz konusu bilgilerin daha sonra ABD'ye iletildiğini aktardı.

IŞİD militanlarının kasabaya giden yolu keserek yardımları engellemek için saldırı düzenlediğini ifade eden Cugeyfi, Aynu'l Esed Askeri Üssü ve Hadise kasabasını birbirine bağlayan yolda aşiret milislerinin varlıklarını artırdığını dile getirdi.

Samerra polis teşkilatından üst düzey bir yetkili ise Şari ve Tebban bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında 70 IŞİD militanının öldürüldüğünü, örgüte ait 7 aracın da imha edildiğini belirtti.

Peşmerge güçlerinin yanında savaşan Halk Topluluğu üst düzey yetkililerinden Şeyh Ahmed es-Sebavi de IŞİD'in Mahmur ilçesinin Tel er-Rim ve Beşşar bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 Peşmerge mensubunun, 20 IŞİD militanının öldüğünü söyledi.

ABD'nin 2003 yılında Irak işgali sırasında kullandığı içerisinde askeri havaalanı bulunan Aynu'l Esed Askeri Üssü şu anda Irak askerlerinin ve aşiret milislerinin askeri eğitim aldığı merkez olarak kullanılıyor.

Muhabir: Sistem
Yayınlayan: Seyhan Sevinç

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin