Hamaney'den ''American Sniper'' filmine tepki

Hamaney'den ''American Sniper'' filmine tepki

17 Şubat 2015 Salı, 14:18
Hamaney'den ''American Sniper'' filmine tepki
-

Hamaney'den "American Sniper" filmine tepki

- İran dini lideri Ayetullah Hamaney:

- "Hollywood'un çektiği film Hristiyan veya gayrimüslim bir gence, Müslümanlara elinden geldiği kadar eziyet etmeyi teşvik ediyor"

- "Batı ülkelerinin çoğunda Müslümanların özgürlüklerinin olmamasından ziyade Müslümanların can güvenliğinin olmaması söz konusu"

TAHRAN - İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Müslümanlara yönelik şiddeti teşvik ettiği iddia edilen Oskar adayı sinema filmi "American Sniper"a tepki gösterdi.

İran'ın önde gelen gazetelerinden Horasan'da yer alan haberde, Hamaney'in, Hollywood yapımı filmi eleştirerek, "Hollywood'un çektiği film Hristiyan veya gayrimüslim bir gence, Müslümanlara elinden geldiği kadar eziyet etmeyi teşvik ediyor" dediği aktarıldı.

Haberde, Müslümanların Batı ülkelerinde can güvenliğinin olmadığını kaydeden Hamaney'in, "Biz İslam'dan diğer dinlere karşı adil ve insaflı olmayı öğrendik. Adalet iddiasında bulunan küresel güçler, kendi dar ve zalim siyasetlerinde adalet ve insafı gözetmiyorlar. Bugün Avrupa ve Amerika'da Müslümanlara karşı nasıl propaganda yürütüldüğünü görüyorsunuz. Batı ülkelerinin çoğunda Müslümanların özgürlüklerinin olmamasından ziyade Müslümanların can güvenliğinin olmaması söz konusu" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

ABD'de vizyona giren Hollywood yapımı Oskar adayı "American Sniper" adlı film, Müslümanları şiddet yanlısı olarak gösterdiği iddiasıyla tepki çekmişti. Filmde ortadoğuya savaşmaya giden bir ABD askerinin başından geçenler anlatılıyor.

ABD'nin Kuzey Caroline eyaletinde 3 Müslüman gencin öldürülmesinin ardından aralarında Amerikalı Müslüman, Arap, Sih, Güney Asyalı grupların da yer aldığı 150 civarında sivil toplum örgütü Adalet Bakanı Eric Holder'a olaya ilişkin federal soruşturma açılması talebiyle mektup göndermişti. Mektupta, "American Sniper" filminin Müslümanlara yönelik tehditleri artırdığı da dile getirilmişti.

Muhabir: Ahmet Dursun
Yayınlayan: Seyhan Sevinç

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...
TARİHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
MERSİN VE HATAY KENT KONSEYLERİ, ‘KARDEŞ KENT KONSEYİ’ OLDU
AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ JUEN'DEN, MERSİN TSO'YA ZİYARET
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin