Kazada Kollarını Kaybetti Ayaklarıyla Resim Yapıyor

Küçük yaşta bir kaza sonucu kollarını kaybeden Ayşe Işık ile engelli sanatçı Ahmet Vardar’ın birbirinden farklı temalarla işlediği yağlıboya tabloları, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

14 Şubat 2015 Cumartesi, 03:29
Kazada Kollarını Kaybetti Ayaklarıyla Resim Yapıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Küçük yaşta bir kaza sonucu kollarını kaybeden Ayşe Işık ile engelli sanatçı Ahmet Vardar’ın birbirinden farklı temalarla işlediği yağlıboya tabloları, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi (HKSM) iki özel sanatçının resim sergisine ev sahipliği yaptı. Geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden Ayşe Işık ile engelli sanatçı Ahmet Vardar, birbirinden güzel sanat eserleriyle Küçükçekmeceli sanatseverler ile buluştu. Serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Geçirdiği bir kaza sonrasında 5 yaşındayken iki kolunu birden kaybeden Ayşe Işık, hayata küserek yaşadığı bir yılın ardından ailesinin de desteği ile ayakları ile hayata tutunduğunu anlattı. Ayaklarını elleri gibi kullanan ve her türlü ihtiyacını karşılayabilen Işık, yaptığı birbirinden güzel tablolarla büyük beğeni topladı.
Erkek berberiyken geçirdiği trafik kazası sonucu işini kaybeden, ressam bir eşle evlenen ve yaşama coşkusuna resim ile kaldığı yerden devam eden Ahmet Vardar ise, şimdiye dek pek çok sergi düzenledi ve çalışmalara imza attı.
Sanatı yaşama tutunmak, yaşamı renklendirmek olarak niteleyen iki sanatçıyı da tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi’nin her kesimden sanatçıyı desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
Işık ve Vardar’ın son dönem yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergi, 17 Şubat’a kadar HKSM’de görülebilecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin