Eğitim-Bir Sen Ücretsiz Nöbet Sorunun Çözümü İçin İmza Kampanyası Başlattı

Ücretsiz nöbet görevinin ve ek ders ücretlerinin yeniden düzenlenmesini isteyen Eğitim-Bir Sen yönetimi, düzenlediği basın toplantısıyla imza kampanyası başlattı.

14 Şubat 2015 Cumartesi, 07:38
Eğitim-Bir Sen Ücretsiz Nöbet Sorunun Çözümü İçin İmza Kampanyası Başlattı
-

Ücretsiz nöbet görevinin ve ek ders ücretlerinin yeniden düzenlenmesini isteyen Eğitim-Bir Sen yönetimi, düzenlediği basın toplantısıyla imza kampanyası başlattı.
Erzurum Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Karataş ve Eğitim Bir-Sen üyelerinin katıldığı basın toplantısında öğretmenlerin ücretsiz nöbet tutması ve ek ders ücretlerinin artırılması konularında düzenlemeye gidilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığının bulunduğunu vurgulayan Karataş, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz.” Dedi. Ek ders esaslarındaki eşitsizliklerin giderilmesi ve ders ücretlerinin iki katına çıkarılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda başlatılan imza kampanyasına ilk imzayı Erzurum Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Karataş attı. Karataş,“Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. Hâlâ 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti, iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİRARAYA GELDİ
SEÇER AİLESİ ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ

Mersin Haber ,Mersin