Eğitim Bir-Sen'den Nöbet Ücreti Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından nöbet ücreti açıklaması yapıldı.

14 Şubat 2015 Cumartesi, 03:05
Eğitim Bir-Sen'den Nöbet Ücreti Açıklaması
-

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından nöbet ücreti açıklaması yapıldı.
Demokrasi Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunların hiçbirinde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğü, sadece bakanlıkça düzenlenen bir iki yönetmeliklerde yer almaktadır. Diğer bir ifadeyle, kanuni dayanağı olmayan bir çalışma koşulu olarak nöbet görevi, yönetmelikle öğretmenlerimize dayatılmakta ve öğretmenlerimiz ciddi sorumluluklar altında ezilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki olmayan bu tür angarya işleri öğretmene yükleyerek, öğretmenlerimizin hak ve özgürlüklerini hiçe saymıştır. Öğretmene böylesine ciddi bir sorumluluk yükleyen Millî Eğitim Bakanlığı, nöbet görevi süresince öğretmenlerin haklarını ve sorumluluklarını tanımlamalı ve bu görevi "fazla mesai" kapsamında değerlendirmelidir.
Diğer kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir bir şey değildir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, toplu sözleşme masasının yanı sıra; Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Onun için Eğitim Bir-Sen olarak, angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin