Avrupa şampiyonasına Mehmetçik sayesinde katıldılar

Avrupa şampiyonasına Mehmetçik sayesinde katıldılar

14 Şubat 2015 Cumartesi, 11:23
Avrupa şampiyonasına Mehmetçik sayesinde katıldılar
-

Avrupa şampiyonasına Mehmetçik sayesinde katıldılar

- Edirne'de, önceki hafta yaşanan taşkın sırasında, Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kalan tekvandocu ikiz kardeşlerin, askeri helikopterle mahalleden çıkarılarak Antalya'da yapılan Avrupa şampiyonasına yetiştirildiği bildirildi

- Edirne Belediyesi Tekvando Antrenörü Eşme:

- "Çocuklar, helikopterle kafileye yetiştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederiz"

EDİRNE - SALİH BARAN - Edirne'de önceki hafta meydana gelen taşkın sırasında Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kalan ikiz tekvandocu kardeşler, Avrupa şampiyonasına askeri helikopter sayesinde katıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya'daki Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak 10 yaşındaki Efe ve Ege Mutlu, Edirne'deki nehir taşkınları sırasında yaşadıkları Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kaldı.

Lozan Caddesi'ni su basması nedeniyle karayoluyla bağlantısı kesilen mahalleden çıkamayan kardeşlerin tek umudu askeri helikopterdi. Anneleri Behiye Mutlu, çocuklarını Antalya'ya gidecek kafileye yetiştirmek için 54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Celalettin Alkoç Kışlası'na götürdü.

Yetkililer, küçük sporcuların helikopterle şehir merkezine götürülme isteğini olumlu buldu. Efe ve Ege kardeşler, askeri helikopterle kent merkezindeki Kestanelik Kışlası'na götürüldü. Buradan kafileye katılan sporcular, Antalya'daki şampiyonaya yetişti.

Edirne Belediyesi Tekvando Antrenörü Metin Eşme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sporcunun şampiyonaya gelebilmek için verdiği mücadelenin gerçekten takdire değer olduğunu söyledi.

Çocukların spor aşkını gören Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek sporculara yardım ettiğini ifade eden Eşme, şöyle konuştu:

"Edirne tarihinde bir ilk olan Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda yarışacak sporcuları tespit ettik. Bunlardan ikisi de Karaağaçlı Efe ve Ege kardeşlerdi. Kafile yola çıkacakken Karaağaç'ta taşkına denk geldi. Spor aşkı aileyi de fedakarlığa zorladı. Çocuklar, helikopterle kafileye yetiştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederiz. Bunun tüm sporculara örnek olmasını diliyorum. Bu iki sporcu Edirne'nin yüzyıllık selini yendiler."

Eşme, sporculardan Ege Mutlu'nun ilk turda Fransız, ikinci turda ise Türk rakibini yendiğini, 3. turda Bulgar rakibiyle 3-3 berabere kaldığını ancak altın raundda yenildiğini aktardı.

Efe'nin ise Yunan rakibine ilk turda yenildiğini dile getiren Eşme, "Dediğim gibi onlar spor aşklarıyla daha mücadeleye başlamadan gönüllerin şampiyonu oldular" diye konuştu.

Efe Mutlu ise ilk turda yenilmesinin, taşkın nedeniyle antrenmanlara katılamamasından kaynaklandığını söyledi.

Ege Mutlu da hem şampiyonaya yetiştiği hem de ilk kez helikoptere bindiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Anne Behiye Mutlu ise çocuklarının gözündeki spor aşkını gören askerlerin onları geri çevirmediğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yardımları için teşekkür etti.

Muhabir: Salih Baran
Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin