Ankara Kalkınma Ajansı'ndan 20 Milyon Liralık Mali Destek

2015 yılı mali destek programları bilgilendirme toplantısında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, girişimcilerden Ankara’nın sosyal problemlerine çözüm bulmalarını ve sosyal olarak daha iyi pozisyonlara gelmesini sağlayacak projeler hazırlamalarını beklediklerini söyledi.

14 Şubat 2015 Cumartesi, 00:22
Ankara Kalkınma Ajansı'ndan 20 Milyon Liralık Mali Destek
-

2015 yılı mali destek programları bilgilendirme toplantısında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, girişimcilerden Ankara’nın sosyal problemlerine çözüm bulmalarını ve sosyal olarak daha iyi pozisyonlara gelmesini sağlayacak projeler hazırlamalarını beklediklerini söyledi.
Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı mali destek programları bilgilendirme toplantısı, Akar Otel’de yapıldı. Toplantıya Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ın yanı sıra ajans bünyesinde projeler hazırlayan katılımcılar katıldı. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Şayık, Ankara’nın ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel potansiyellerinin tespit etmek ve bu potansiyelleri harekete geçirmek gibi misyonları olduğunu vurgulayarak, “Geçtiğimiz 5 yılda geldiğimiz noktada bizim açımızdan umut vericidir. Paydaşlarımız tarafından hazırlanan projeler her ne kadar ajans misyonuna tam uymasa da Ankara’nın kalkınması açısından hayati öneme haiz projeler gelmektedir” dedi.
Bu yıl üç başlık altında mali destek programı yapacaklarını kaydeden Şayık, bu programların ekonomik amaçlı ileri teknolojilerde kalkınma, sosyal kalkınma ve kırsal kalkınma olduğunu söyledi. Şayık, bu projelerdeki birinci amaçlarının dünyadaki küresel rekabet ortamında daha kaliteli ve daha ucuz mal üretebilmek olduğunu belirterek, “10 milyonluk mali desteği programımıza tahsis ettik. Sizin katma değeri yüksek istihdam yaratan projelerinizi bekliyoruz. Kalkınma sağlıklı toplumlar üzerinde gerçekleşir. Bu kapsamda sizden beklentimiz Ankara’nın sosyal problemlerine çözüm bulmak ve sosyal olarak daha iyi pozisyonlara gelmesini sağlamak, kırsalın potansiyellerinin tespit edilip oralarda yatırım yapılmasını sağlamak, aynı zamanda da kırsalda rekreasyon alanları tarzı projelerle Ankara’nın o bölgelere turistik amaçlarla taşınmasını ve nefes almasını sağlamak” diye konuştu.
“PROJENİZİN AYAKLARI YERE BASSIN”
Katılımcılara “Projenizin ayaklarının yere basması ve uygulanabilir olması lazım” diye seslenen Şayık, konuşmasına şöyle devam etti:
“Projeleri spontane fikirlerinize uygun olarak hazırlamayalım. Projeler ekonomik ve sosyal gereklilikten kaynaklanarak hazırlansın. Anlık aklınıza gelen fikir mükemmel olsa da bunun piyasada bir karşılığı yoksa Ankara Kalkınma Ajansı açısından proje bir şey ifade etmiyor. Proje yazmayı ekonomik bir kazanç haline dönüştürecek bir niyetiniz olmamalı. Biz vergiler toplanmış kamu kaynağını sizlerin daha iyi kullanacağınızı düşünerek sizlere tahsis ediyoruz. Sizler de bunu halka geri döndürmek temel amacınız. Projenizin faydası projeyi yapanlara değil de, topluma olmalı. Projeleriniz katma değeri yüksek, istihdam yaratan, ithal ikameci ve Ankara’nın ekonomik ve sosyal gerekliliklerini ortaya çıkaran ve bunların çözümüne yönelik olması gerekir.”
Toplantıda bu yıl “İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek”, “Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek”, “Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek” programlarının yer aldığı aktarıldı. Ayrıca üç programa ayrılan toplam bütçenin 20 milyon lira olduğu kaydedildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
VALİ TOROS, "KIZ KALESİ’NİN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI"

Mersin Haber ,Mersin