Altınordu'da Asansörlere Sıkı Denetim

Altınordu Belediyesi, muhtemel asansör kazalarını en aza indirmek için lisanslı bir firma ile anlaşma imzaladı. Anlaşmanın ardından kentteki asansörlerin kontrol ve denetimlerine başlandı.

14 Şubat 2015 Cumartesi, 01:24
Altınordu'da Asansörlere Sıkı Denetim
-

Altınordu Belediyesi, muhtemel asansör kazalarını en aza indirmek için lisanslı bir firma ile anlaşma imzaladı. Anlaşmanın ardından kentteki asansörlerin kontrol ve denetimlerine başlandı.
2012 yılından itibaren asansörlerin yıllık bakımlarının A Tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasının zorunlu hale getirilmesiyle birlikte Altınordu Belediyesi, lisanslı bir firma ile sözleşme imzalayarak asansörlerin kontrol ve denetimlerini sıklaştırdı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe sınırları içerisinde bin 300’ü aşkın asansör bulunduğunu belirtti. Bunların denetiminin yapılarak tehlikeli ise kırmızı kodla kapatılması, eğer düzeltilmesi mümkünse sarı kodla noktalanması ve problemsiz asansörün ise yeşil kodla işaretlenerek kullanımının sürdürülmesi noktasındaki çalışma yaptıklarını belirten Tekintaş, “Sözleşme imzaladığımız firma ilçedeki asansörlerin hızlı bir şekilde 2015 yılı denetimlerini gerçekleştirecektir. Asansör kullanıcılarının bu konuda kendi sorumluluklarını da bilmesi gerekiyor. Yapılan denetim sonrası mutlaka düzeltilmesi gereken hususlar kendilerine aktarılacaktır. Bu çerçevede, asansör firmalarıyla anlaşıp bu eksiklikleri tamamlayarak, 45 gün içerisinde geri dönüşümün sağlanması gerekiyor” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin