ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesi

ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesi

14 Şubat 2015 Cumartesi, 00:08
ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesi
-

ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesi

- Öldürülen gençler, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da anıldı

AMSTERDAM - Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç Müslüman genç için anma töreni düzenlendi.

Minah adlı Müslüman kadınlar kurumunun Amsterdam'ın ünlü Dam Meydanı'nda düzenlediği anma programına, Türk ve Faslıların yanı sıra aralarında Hollandalıların da olduğu kalabalık bir grup katıldı.

Meydana, öldürülen Deah Barakat, Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed'in fotoğraflarının bulunduğu üç tabut koyan grup, taşıdıkları dövizlerle saldırıyı protesto etti. Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk'ün de katıldığı anma programında daha sonra Kur'an-ı Kerim okunarak hayatlarını kaybeden gençler için dua edildi.

Minah sözcüsü Aziyme Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan acıyı paylaşmak için toplandıklarını söyledi.

ABD'deki katliam haberini duyduklarında derinden etkilendiklerine ve arkadaşlarıyla bir gün içinde bu anma programını düzenleme kararı aldıklarına işaret eden Akgün, "Bu olay bizi çok duygulandırdı. Sinirlendik. Çünkü Hollanda medyasında konu hakkında hemen hemen hiç haber çıkmadı. Çıkan da küçücüktü. Tepkimizi göstermek için bu programı organize ettik" dedi.

Anma programına sadece Müslümanların katılmadığını, farklı ırk ve dinden insanların da aralarında bulunmasının çok anlamlı olduğunu kaydeden Akgün, ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili farklı tarzlarda programlar düzenleyebileceklerini ifade etti.

Batı medyasının katliam karşısındaki sessizliğini eleştiren Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu ise hiçbir hayatın başka bir hayattan üstün olmadığını söyledi.

Avrupa'da ve batıda son dönemlerde "hazımsızlığın arttığına" vurgu yapan Kuzu, şöyle konuştu:

"Paris'te yaşanan olaylardan sonra gördük ki bütün batı dünyası haklı olarak ayağa kalktı ama Amerika'da üç Müslüman genç vahşi bir şekilde katledilirken batı Avrupa ve dünyada medyaya yansıyan bir şey olmadığını gördük. Kamuoyunun sessizliğinin iki sebebi var. Birincisi bilgisizlik. Birçok Hollandalının bu vahşi katliamdan haberi yok. Medya da maalesef buna yeterince ilgi göstermiyor. İkinci sebep ise çifte standart. Yaşadığımız ülke ve dünyada maalesef çifte standart uygulanıyor. Bu çifte standardı protesto ediyoruz."

Kuzu, bu tür hadislerin bir daha yaşanmamasının yolunun, karşılılık ön yargılı yaklaşımların ortadan kalkması ve insanların din, dil, ırk ayrımı gözetmeden birbirlerine insanca muamele etmesinden geçtiğine dikkati çekti.

Yaklaşık iki saat süren anma programına katılanlar konuşmaların ardından dağıldı.

Muhabir: Yasin Yağcı
Yayınlayan: Orhan Topal

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
VALİ TOROS, "KIZ KALESİ’NİN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI"
MERSİN'DE HASTALARI VE HASTA YAKINLARINI MUTLU EDEN PROGRAM
EVİMİZ ATÖLYE’NİN 47. DURAĞI ENGELSİZ YAŞAM PARKI OLDU

Mersin Haber ,Mersin