Türk zeytin ve zeytinyağı üreticisinin yeni pazar arayışları

Türk zeytin ve zeytinyağı üreticisinin yeni pazar arayışları

12 Şubat 2015 Perşembe, 11:46
Türk zeytin ve zeytinyağı üreticisinin yeni pazar arayışları
-

Türk zeytin ve zeytinyağı üreticisinin yeni pazar arayışları

- Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Er:

- "Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde ülkemizde üretilen kaliteli zeytin ve zeytinyağına talep, artarak devam ediyor"

İZMİR - Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, üretimde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde yurt dışından kaliteli zeytin ve zeytinyağına talebin, artarak devam ettiğini bildirdi.

Ege İhracatçı Birliklerinin açıklamasına göre, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika'ya zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmak için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde 8-12 Şubat'ta düzenlenen Gulf Food Gıda Fuarı'na katılarak, tanıtım faaliyetlerine devam etti.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, konusunda dünyanın en büyükleri arasında yer alan fuarda, Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

Fuara, Dubai'nin jeopolitik konumu nedeniyle Orta Doğu ve Afrika'dan çok farklı ülkeden büyük firmaların katıldığına işaret eden Er, şunları kaydetti:

"Fuar sırasında ağırlıklı olarak zeytinyağıyla ilgili talepler alındı. Dökme ambalajdan 10 ml'ye kadar pek çok farklı ambalaj için talepler alındı. Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde ülkemizde üretilen kaliteli zeytin ve zeytinyağına talep, artarak devam ediyor."

Er, prina yağıyla ilgili de ciddi talep aldıklarına değinerek, bu taleplerin ticari bağlantıya dönüşebilmesi için Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği olarak Ekonomi Bakanlığından prina yağıyla ilgili talep ettikleri ihracat desteklerinin olumlu sonuçlanması gerektiğini ileri sürdü.

Muhabir: Emre Umurbilir
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus ve Çamlıyayla’da Kuvvetli Yağış Alarmı
Müftü Akçay’dan Anneler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
VALİ TOROS'TAN GÜVENLİK VE ASAYİŞ AÇIKLAMASI
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ
CENNET ANA ANAOKULUNDA ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI
ANNELER GÜNÜ TOROSLAR’DA COŞKUYLA KUTLANDI
TARSUS ÇAMALAN'DA ORMAN YANGINI
KAYMAKAM VELİ AVCI VE EŞİ ASYA AVCI'DAN, HAYIRLI VE ZEYNEP TEYZE'YE ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ
TARSUS İCRA MÜDÜRÜ ÖNDER ŞAHİN EMEKLİYE AYRILIYOR
MERSİN'DE "ORMAN BENİM" ETKİNLİĞİ

Mersin Haber ,Mersin