İzmir Üniversiteleri Gençlerin Kariyerine Birlikte Yön Verecek

Dönem Başkanlığını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin yürütmekte olduğu İzmir Üniversiteleri Platformu’nda (İÜP) Kariyer Merkezi Operasyon Grubu toplantısının ilki Mithatpaşa Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

12 Şubat 2015 Perşembe, 13:41
İzmir Üniversiteleri Gençlerin Kariyerine Birlikte Yön Verecek
-

Dönem Başkanlığını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin yürütmekte olduğu İzmir Üniversiteleri Platformu’nda (İÜP) Kariyer Merkezi Operasyon Grubu toplantısının ilki Mithatpaşa Yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın da iştirak ettiği toplantıya, İÜP Genel Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Cengiz Üzün, İKÇÜ Kariyer Merkezi Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat Esen, platform üyesi kariyer merkezi ve sürekli eğitim merkezi yöneticileri katıldı.
“İSTİHDAM OLANAĞI SINIRLI BÖLÜMLERİ AÇMIYORUZ”
Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, üniversitelerde kurulan kariyer merkezlerinin öğrencilerin hayallerindeki mesleklere doğru bir şekilde yönlendirilmesini sağlayacak önemli bir araç olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, “Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. “Puanım ziyan olmasın, Açıkta kalmayayım, Üniversite olsun da hangi bölüm olduğu önemli” değil gibi kaygılarla bölüm seçen gençler, mezun olup arkaya dönüp baktıklarında, keşke boşa geçirilen zamanı değerlendirseydim diye pişman olabiliyor. Bu noktada üniversiteye gelen gençlerimizin geleceğini doğru yönlendirmek bizim başlıca görevimizdir. İKÇÜ olarak kurulduğumuzdan bu yana bu bilinçle adım atmaktayız. İstihdam olanağı sınırlı bölümleri açmıyoruz. Bu seçimlere yol göstermek için İzmir üniversiteleri arasında kurulan bu köprü önem arz etmektedir” diye konuştu.
“PLATFORM GELİŞTİRİCİ BİR REKABET SAĞLIYOR”
İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün de, İzmir’deki dokuz üniversiteyi tek çatıda toplayan platformun geliştirici bir rekabet oluşturduğunu söyledi. Yrd.Doç. Dr. Cengiz Üzün, kariyer alanında kurulan öğrenci topluluklarıyla yapılacak çalışmaların da değerli olacağını belirterek; “Kentin diğer dinamiklerinin de bu çalışmalarda yer alması gerekir. Üç yıl önce hayata geçen İŞKUR ile üniversiteler arasında yapılan protokol de oldukça yararlı oldu. Platform çatısı altında kurulan bu güç birliği ile çok daha güzel çalışmalara imza atılacaktır” dedi.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİNDEN ORTAK KARİYER GÜNÜ
Yrd.Doç.Dr. Murat Esen’in üniversitelerde gerçekleştirilen kariyer günlerinin platform bünyesindeki tüm üniversitelerin katılımıyla bütüncül bir organizasyonla gerçekleştirilmesine ilişkin öneri diğer üniversite temsilcilerince de uygun bulundu. Üniversitelerin üst yönetimlerince kabul edilmesi halinde organizasyon tarihlerinin üniversitelerin akademik takvimlerine yerleştirilmesi toplantıda yapılan bir başka öneri oldu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TÜBİTAK DESTEKLİ "GELECEĞİN SINIFLARINA HAZIRLIK: ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI" PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de 2025 Yılı Yangın İş Başı Eğitimleri Tamamlandı
Endüstriyel Kesim Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?
VALİ TOROS, TÖMÜK VE ERDEMLİ KARGIPINARI JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ
BOZYAZI İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜVEN'DEN, KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU’NA ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLİK GİBİ GEÇTİ

Mersin Haber ,Mersin