Engelli Hastalara Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi Hizmeti

Trabzon’da faaliyetini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık 2 yıldan beri engelli hastaya genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti veriyor.

12 Şubat 2015 Perşembe, 02:57
Engelli Hastalara Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi Hizmeti
-

Trabzon’da faaliyetini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık 2 yıldan beri engelli hastaya genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti veriyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekim Yardımcısı Dt. Züleyha Gürsoy, engelli hastaların diş tedavileri genel anestezi altında ameliyathane koşullarında yapıldığını belirterek, “Merkezimizde engelli hastaların diş tedavileri genel anestezi altında veya sedasyon eşliğinde ameliyathane koşullarında yapılmaktadır. Pazartesi günleri pedodonti uzmanımız tarafından çocuk hastalara ve perşembe günleri yetişkin engelli bireylere hizmet sunmaktayız. Bu hizmeti 2013 yılı Mart ayı itibariyle sunmaya başladık” dedi.
Gürsoy, 2013 yılında toplam 91 hastaya ulaştıklarını ifade ederek “Engelli bireylere sunulan bu hizmette 2013 yılında toplam 91 hastaya ulaştık ve bu hastalarımızdan 43’ü 18 yaşın altındaydı. 91 hastamıza 238 diş çekimi, 259 dolgu, 76 kanal tedavisi ve 57 diş taşı temizliği yapıldı. 2014 yılında ise ulaştığımız engelli birey sayısı daha da arttı. 148 hastaya ulaştık ve hastalarımızın 102’si 18 yaşın altındaydı. 369 diş çekimi, 805 dolgu, 114 kanal tedavisi ve 44 diş taşı temizliği yaptık “ diye konuştu.
Hastaların ebeveynlerine koruyucu tedavinin önemi hakkında eğitimler verildiğini hatırlatan Gürsoy “Doktorlarımız özel eğitim merkezlerine giderek engelli hastaların ebeveynlerine koruyucu tedavinin önemi hakkında eğitimler veriyor. Koruyucu tedavileri merkezimiz etkin bir şekilde yürütüyor. Vatandaşlarımızdan da oldukça yoğun talep geliyor Verilen bu hizmet engelli hastalarımızın ve yakınlarının yüzlerini güldürmektedir. Hasta yakınları, aldıkları bu hizmetten memnuniyetlerini her fırsatta ifade ediyorlar. Amacımız bu hizmetten bütün engelli bireylerin faydalanmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin