CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hakan Fidan’ın AK Parti Genel Başkanı olması için istifa ettiğini savundu.

12 Şubat 2015 Perşembe, 09:39
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin
-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hakan Fidan’ın AK Parti Genel Başkanı olması için istifa ettiğini savundu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Şanlıurfa’ya gelen Tekin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasını değerlendirdi. Tekin, "Bizi çok ilgilendirmez, AK Parti’nin kendi iç işleri. Vekil yapıp yapmayacakları onların sorunu. Büyük ihtimalle, milletvekilliğinin yanı sıra, Davutoğlu’nu yetersiz görüyorlar, AK Parti Genel Başkanlığı arıyorlar gibi geliyor bana" dedi.
“Çözüm sürecinin önemli isimlerinden bir olarak bilinen Fidan’ın bu süreçteki istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Tekin, “Çözüm süreci sadece bir kişiye bağlı bir durum değil. Sadece bir kişiye bağlanan bir duruma geldiyse oradan çözümsüzlük çıkar” cevabını verdi.
Süleymanşah Türbesi’nde 8 aydır personel değişikliğinin yapılmadığını ileri süren Tekin, “8 aydır personel değişikliği olamadı. Çok vahim bir olay. Neredeyse adeta işgal edilmiş gibi. Hükümetten açıklama bekliyoruz. Hangi gerekçe ile 8 aydır personel değiştirilmedi" dedi.
İktidar partililere, ana muhalefetin iddialarından bir soru bile sorulamadığını belirten Gürsel Tekin, "Ama bizim Genel Başkan, telefonla görüşürken 20 saniye telefonla konuşup, kapıyı açmaması, 20 saniyelik kapı sorunu, ‘kapı kilitlendi, balyozla kapı açıldı’ denilecek noktaya geldi. Olmayan bir şeyi olmuş gibi haber yapmak insani ne de vicdani bir davranıştır" diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN YILDIRIM'DAN İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜLER'E ZİYARET
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI KARAYOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI
TÜBİTAK DESTEKLİ "GELECEĞİN SINIFLARINA HAZIRLIK: ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI" PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de 2025 Yılı Yangın İş Başı Eğitimleri Tamamlandı
Endüstriyel Kesim Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?
VALİ TOROS, TÖMÜK VE ERDEMLİ KARGIPINARI JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ

Mersin Haber ,Mersin