Yeşilyurt Belediye Çalışanlarına İlk Yardım Eğitimi

Yeşilyurt Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik olarak alanında uzman kişilerce ilk yardım eğitimi düzenledi.

11 Şubat 2015 Çarşamba, 13:03
Yeşilyurt Belediye Çalışanlarına İlk Yardım Eğitimi
-

Yeşilyurt Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik olarak alanında uzman kişilerce ilk yardım eğitimi düzenledi.
Her gün evde, işte, okulda veya yolda gelebilecek herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşürecek bir durumda ilk yardım eğitimi hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu eğitimin önemini göz önünde bulunduran Yeşilyurt Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına ilk yardım eğitimi verdi.
Yeşilyurt Belediyesi Bostanbaşı Hizmet binasında gerçekleşen eğitime, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Park ve Bahçeler Müdürü Yaşar Kanatucu ve birlikte belediye çalışanları katıldı. Çınar yaptığı konuşmada, ilk yardımın hem iş yaralanmalarında hem de hayatın içerisinde yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu söyledi.
İnsanların günlük hayatta her an tehlikeye maruz kalıp, yaralanabileceğini hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, "Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım, insanların hayatını kurtarıyor. Ancak ilk yardım eğitimi almış olan kişilerin yaralılara ilk müdahalede bulunması gerekir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. İlk yardım, ehil olmayan insanlar tarafından yapılacak olursa, son yardım olur. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şarttır. Biz de belediye olarak, personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımız gerek işyerinde gerek evde olası bir yaralanma durumunda hemen ilk müdahalede bulunup, yaralı ya da zor durumdaki bir insanın hayatını kurtarabilir. Bu çalışma arkadaşı olabileceği gibi ailesinden bir kişi de olabilir. Ya da hiç tanımadığı bir insanın hayatını kurtarabilir” şeklinde konuştu.
Çınar, "Hizmet içi seminerlerimizin artarak devam edeceğini ve her konuda çalışanlarımıza eğitim vermeyi hedeflediğimizi belirtmek istiyorum" dedi.
Eğitimde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİRARAYA GELDİ
SEÇER AİLESİ ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ

Mersin Haber ,Mersin