Tayvan'da mahkumlar, hapishane müdürünü rehin aldı

Tayvan'da mahkumlar, hapishane müdürünü rehin aldı

11 Şubat 2015 Çarşamba, 17:08
Tayvan'da mahkumlar, hapishane müdürünü rehin aldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tayvan'da mahkumlar, hapishane müdürünü rehin aldı

- Hapishanedeki silahlara el koyan mahkumlar, salıverilmeleri karşılığında rehineleri serbest bırakacaklarını söyledi

TAIPEI - Tayvan'ın güneyindeki Kaohsiung kentinde 6 mahkumun, cezaevi müdürü ve bir gardiyanı rehin aldığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hırsızlık, cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan uzun süre hapis cezası verilen mahkumların, cezaevinde bulunan silahlıktaki 4 tüfek, 6 tabanca ve 200'den fazla mermiye el koydukları belirtildi.

Bakanlık, hapishaneden salıverilmeleri karşılığında cezaevi müdürü Çın Şı-çı ve adı açıklanmayan gardiyanı serbest bırakacaklarını söyleyen mahkumların talebinin kabul edilmediğini kaydetti.

Hapishane yakınlarında yaşayanlar, TVBS kanalına silah sesleri duyduklarını söyledi. Bölgeye çok sayıda zırhlı birlik ve keskin nişancı gönderildi.

Mahkumların aileleri de rehinelerin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Adalet Bakanı Çın Ming-tang, "Şu anda önceliğimiz, mahkumlarla görüşmeye devam etmek ve rehinelerin güvenliğini sağlamak. Mahkumların taleplerini kabul etmeyeceğiz" dedi.

İsyan çıkaran mahkumların başında "Bambu Birliği" adlı çetenin üyesi, 28,5 yıl hapse mahkum edilmiş Çıng Li-teh'in bulunduğu sanılıyor.

Mahkumların, tıbbi yardıma ihtiyaçları olduğunu ileri sürerek önce gardiyanları rehin aldığı, cezaevi müdürü Çın'ın da mahkumlara gardiyanları serbest bırakıp kendisini rehin almaları önerisinde bulunduğu belirlendi.

Devlet Başkanı Ma Ying-jeou, yetkililerden sağduyulu davranmaları ve rehinelerin güvenliğini sağlamalarını istedi.

Muhabir: Umur Koçak Semiz
Yayınlayan: Ali İhsan Çam

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİRARAYA GELDİ
SEÇER AİLESİ ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS ÖNCESİ MORAL ETKİNLİĞİ
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin