Defterdar Çoban'dan Vergi Haftası Açıklaması

Bitlis Defterdarı Mehmet Çoban, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

11 Şubat 2015 Çarşamba, 09:46
Defterdar Çoban'dan Vergi Haftası Açıklaması
-

Bitlis Defterdarı Mehmet Çoban, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Defterdar Mehmet Çoban, yaptığı yazılı açıklamasında, bu yıl Vergi Haftası’nın 25’ncisini kutlayacaklarını belirtti. Çoban “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması, yarının mükellefleri ya da ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, mükellef idare ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesi amacıyla geleneksel olarak kutlanmakta olan Vergi Haftası’nın bu yıl 25’ncisini kutlayacağız. Bilindiği üzere, devletin, kamu giderlerini karşılamada en sağlam ve en önemli finansman kaynağı vergilerdir. Vergi, gerçek ve tüzel kişilerin safi gelirleri üzerinden belirli oranlarda ve belirli zamanlarda karşılıksız olarak alınan değerlerdir. Yoksulluğun, yoksunluğun, işsizliğin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin temelinde ekonomik yeterliksiz yatmaktadır. Devletin halen öncü durumundaki güvenlik, eğitim, sağlık, bayındırlık gibi kamu yatırımları ve kamuya yüklenen görevlerin altından kalkması için adil dengeli ve sürekli gelir kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Türkiye için hayati öneme haiz olan vergilerin gerek anayasanın gerekse yasaların emrettiği şekilde ve adil bir biçimde toplanabilmesi için etkin ve çağdaş vergi idaresinin yanı sıra kamuoyuna çok önemli görevlerin düştüğünü sözlerine ekleyen Çoban, “Bu bakımdan, alın teri ile elde ettiği kazancının küçümsenmeyecek bir bölümünü vergi olarak seve seve devletine veren değerli mükelleflerimize Vergi Haftası münasebetiyle şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederken, siz değerli vatandaşlarımıza vatandaşlık görev bilinci ile yaptıkları her harcamanın sonunda belgelerini alacağı umuduyla saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin