Dünya Bağışçılık Endeksi Paneli

Dünya Bağışçılık Endeksi Paneli

09 Şubat 2015 Pazartesi, 12:59
Dünya Bağışçılık Endeksi Paneli
-

Dünya Bağışçılık Endeksi Paneli

- Vakıflar Genel Müdürü Erdem:

- "Türkiye'deki yeni vakıfların son 5 yıldaki gelirlerinin yüzde 24'ünü bireysel bağış ve yardımlar oluşturmaktadır. Bu da yaklaşık 13 milyar lira etmektedir"

(Fotoğraflı)

ANKARA - Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erdem, "Türkiye'deki yeni vakıfların son 5 yıldaki gelirlerinin yüzde 24'ünü bireysel bağış ve yardımlar oluşturmaktadır. Bu da yaklaşık 13 milyar lira etmektedir" dedi.

Erdem, Başkent Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Dünya Bağışçılık Endeksi Paneli'nin açışında yaptığı konuşmada, Türk kültüründe vakıfların, köklü ve önemli bir yere sahip olduğunu, derin tarih anlayışı içinde bugün bile yardımlaşma ve dayanışma adına örnek olan sadaka taşlarını görenlerin hayrete düştüğünü söyledi.

"Sadaka taşları, değerlerini kendi içinden çıkarmayı bilen bir millete, bizi biz yapan değerleri gün yüzüne çıkaracak gücü yine kendi içimizde bulacağımızı hatırlatmaktadır" diyen Erdem, hayırseverlik alanında faydalı olacağını düşündükleri bir panel gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erdem, "İngiltere merkezli Yardım Kuruluşları Vakfı tarafından, ihtiyaç sahipleri ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağışlar ile gönüllülük çerçevesinde devletlerin yaptığı yardımlardan ziyade bireylerin hayırseverlik eğilimlerini ölçmeye yönelik yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi verilerine göre, Türkiye'nin her yıl son sıralarda yer aldığı görülmektedir. Diğer taraftan, Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarına bakılırsa, görüyoruz ki Türkiye'deki yeni vakıfların son 5 yıldaki gelirlerinin yüzde 24'ünü bireysel bağış ve yardımlar oluşturmaktadır. Bu da yaklaşık 13 milyar lira etmektedir" diye konuştu.

-"Yaptığımız yardımlar takdire şayan"

Yardım Kuruluşları Vakfı tarafından yapılan ankette her ülke için aynı soruların sorulduğunu bildiren Erdem, ülkelerin, inanç, davranış, kültür biçimi ile medeniyetinin sorgulanmadan sağlıklı sonuçlar elde edilemeyeceğini kaydetti.

Adnan Erdem, şunları söyledi:

"Çünkü bizim insanımız, yardım yaptığını bir başkanıyla paylaşmayacak kadar inanç ve kültür altyapısına sahiptir. Sağ eliyle verdiğini sol elinden gizleyen bir inanca sahiptir. Çok küçük meblağları da yardım olarak düşünmeyen kültürel bir altyapıya sahibiz. Devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti, olarak yaptığımız yardımlar takdire şayan bir mahiyetteyse eğer, Suriye, Afrika ve Balkan ülkelerine yönelik. Bunu altkültürünü oluşturan, devlet kültürünü oluşturan milletin de yardım yaptığını kabul etmemiz gerekiyor."

Panele, Uluslararası Yardım Kuruluşları Direktörü Adam Pickering'in yanı sıra akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Muhabir: Durmuş Koçak
Yayınlayan: Kudret Topçu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, REKTÖR ÖZEN İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. EROL YAŞAR İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREY VE AİLELERİNE SANATLA DESTEK OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MİMAR-MÜHENDİS ÇALIŞTAYI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, YENİ ALIMLARLA KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM

Mersin Haber ,Mersin