Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava

Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava

09 Şubat 2015 Pazartesi, 10:39
Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava
-

Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da yaşandı

- Kars merkez ve bağlı köyler ile Sarıkamış ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün süreyle ara verildi

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, İzlanda Alçak Basınç Sistemi'nin etkisinde bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Muş ve Bitlis'te kar, Iğdır'da ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Hakkari'de 2, Iğdır'da 1, Bitlis ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Van ve Ağrı'da 1, Muş ve Erzurum'da 3, Kars'ta 4, Ardahan'da 12 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 6, Erzincan, Van, Hakkari ve Ağrı'da 3, Bitlis'te 2, Erzurum ve Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 2, Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları da Ağrı'da 35, Erzurum'da 32, Bitlis'te 30, Muş'ta 20, Ardahan'da 21, Hakkari ve Van'da 1 santimetre, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 103, Palandöken'de 98, Cıbıltepe'de 110, Ergan'da 25 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, gece saatlerinde başlayan yağışların 12 Şubat Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirerek, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'un Aşkale ilçesi, Kars merkez ve bağlı köyler ile Sarıkamış ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Muhabir: Zehra Melek Çat
Yayınlayan: Levent Harman

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, REKTÖR ÖZEN İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. EROL YAŞAR İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…

Mersin Haber ,Mersin