Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Bursa’da sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki Şerife Yeğen’in bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

09 Şubat 2015 Pazartesi, 15:26
Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 4 Kişiye Umut Oldu
-

Bursa’da sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki Şerife Yeğen’in bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Şerife Yeğen Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yeğen’in dün akşam beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine eşi ve kardeşi tarafından organlarının bağışlanması kararı alındı. Hacettepe Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’den cerrahi ekipler Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne geldi. Gece saat 02.00’de gerçekleştirilen operasyonla Yeğen’in kalbi Yenişehir Havaalanı’ndan ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderken, karaciğer ve iki böbreği ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalara umut oldu.
Operasyon öncesi açıklama yapan Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr. Timur Didinen, "Organları bağışlanan Şerife Yeğen’in beyin ölümünün gerçekleşmesinden ailesi ile görüştük. Ailesi tereddüt etmeden organ bağışını kabul etti. Kalbini, akciğerini, karaciğerini ve iki böbreğini bağışladılar. Akciğer uygun görülmediği için karaciğer, kalp ve iki böbrek şu anda nakil bekleyen hastalara umut oldu. Yeğen’e Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum. Bunlar çok güzel şeyler. İnşallah organ nakli ülkemizde çok daha fazla artar ve bekleyen kişilere şifa olur" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin