4 Kuşaktır Kahvecilik Yapıyorlar

Çanakkale’de, 1928 yılında Niyazi Çelikel tarafından kurulan ‘Kuru kahveci’ adlı işyerinin işletmesi, 4 kuşaktır sürüyor. Kahvecinin son patronu 24 yaşındaki Zülal Çelikel, geleneksel Türk kahvesinin yanı sıra dünya lezzetlerini de iş yerine taşıdı. Çelikel, 2015 yılında kutlanacak Çanakkale Zaferin..

07 Şubat 2015 Cumartesi, 04:50
4 Kuşaktır Kahvecilik Yapıyorlar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çanakkale’de, 1928 yılında Niyazi Çelikel tarafından kurulan ‘Kuru kahveci’ adlı işyerinin işletmesi, 4 kuşaktır sürüyor. Kahvecinin son patronu 24 yaşındaki Zülal Çelikel, geleneksel Türk kahvesinin yanı sıra dünya lezzetlerini de iş yerine taşıdı. Çelikel, 2015 yılında kutlanacak Çanakkale Zaferinin 100 yılında da, kendi tasarladığı özel kahve fincanlarıyla yabancı turistlere kahve ikram etmeyi hedefliyor.
Çanakkale Çarşı Caddesi’nde 87 yıldır kahve dükkanı işletmeciliği yapan Çelikel ailesi, 4 kuşaktır yaşattıkları bu kahvecilik mesleğini ailenin en küçük bireyi 24 yaşındaki Zülal Çelikel’e bıraktı. Üniversite eğitimini Kıbrıs’ta Gastronomi üzerine yapan Zülal Çelikel, kendi işi yerine aile mesleğini devam ettirmeyi tercih etti. Annesi Ayşe Turhanlı’yla birlikte 8 ay Kahveci dükkanını işleten Zülal Çelikel, son 1.5 yıldır ise ‘kahveci’yi tek başına işletiyor.
Üniversite hayatından sonra aile mesleği olan kurukahve işine el atan Zülal Çelikel, Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı Etkinlikleri için bundan bir yıl önce bireysel olarak ‘ne yaparım’ diye düşünmeye başladı. Kendi tasarımını Çanakkale seramiğiyle birleştiren Çelikel, ortaya muhteşem kupaların çıkmasını sağladı. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıl törenleri için Mart ve Nisan aylarında Çanakkale’ye gelecek olan binlerce turiste Çanakkale seramiğinden yapılan kupalar da enfes kahvelerden sunacak. Zülal Çelikel, “Bu sene Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı. Bizde bunun anısına Çanakkale Seramiğinden bardaklar tasarladık. Çanakkale’mize gelen yerli ve yabancı turistlere bu bardaklarda servis yapmak istiyoruz. Hepinizi güzel kahveci ve Çanakkale’mize bekliyoruz” dedi. Seramik kupalara ilginin şimdiden arttığını da belirten Çelikel, seramiğe ilgi olan ve kahve müdavimi müşterilerine kupaları uygun fiyattan sattıklarını da sözlerine ekledi.
Kahveci Dükkanı’nın bir önceki işletmecisi, Zülal Çelikel’in annesi Ayşe Turhanlı(59) 2004 yılında ilk aromalı kahveleri Çanakkale’ye kendi getirdiğini söyledi. Turhanlı, “2004 yılında dükkanın başına ben geçtim. 5 farklı aromalı kahveyi ve kağıt bardakta servis sistemini Çanakkale’ye ilk kez ben getirdim” diye konuştu. Dünya ve Türkiye’de devamlı yenilenen kahve çeşitlerini yakından takip eden ailenin işletmesinde bulunan kahveci dükkanında ise şuan 62 çeşit kahve mevcut.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Farklı Noktalarda Çıkan Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı
MERSİN'DE MOTORSİKLETLİ, HEİMLİCH MANEVRASIYLA HAYAT KURTARDI
BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ EMİRLER ORMAN PARKI PİKNİK ALANI’NI İNCELEDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS'TA SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE SU DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ VE VELİLERİN YKS HEYECANINA ORTAK OLDU
MERSİN'DE ARAÇ DÜKKANA GİRDİ
SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇILAR BÜYÜKŞEHİR’LE YETİŞİYOR
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği

Mersin Haber ,Mersin