TBMM Genel Kurulu'ndaki ''İskilipli Atıf Hoca'' tartışması

TBMM Genel Kurulu'ndaki ''İskilipli Atıf Hoca'' tartışması

05 Şubat 2015 Perşembe, 17:12
TBMM Genel Kurulu'ndaki ''İskilipli Atıf Hoca'' tartışması
-

TBMM Genel Kurulu'ndaki "İskilipli Atıf Hoca" tartışması

- Atıf-Der Başkanı Lek:

- "Biz bu zihniyetten Atıf Hocamıza yapılan hukuksuzluğu kabullenmelerini beklemiyoruz ancak Atıf Hocamıza 89 yıl sonra bile iftiralarda bulunmalarına da sessiz kalmamız beklenemez"

ÇORUM - Merkezi Çorum'da bulunan İskilip Atıf Derneği (Atıf-Der) Başkanı Mustafa Lek, TBMM Genel Kurulu'ndaki İskilipli Atıf Hoca tartışmasıyla ilgili, Atıf Hocaya 89 yıl sonra bile iftiralarda bulunmalarına sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Lek, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nun dünkü oturumunda, AK Partili bazı milletvekillerinin, 4 Şubat 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf Hoca'yı anarak, Atıf Hoca'nın, hukuksuz bir şekilde yargılandığını ve haksız yere asıldığını ifade eden konuşmalar yapmasına, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile CHP'li milletvekillerinin tepki gösterdiğini hatırlattı.

TBMM Genel Kurulu'nda Atıf Hoca'yı anarak, kendisine yapılan hukuksuzlukları dile getiren AK Partili milletvekillerine teşekkür eden Lek, CHP Grup Başkanvekili Gök ve diğer partililere de tepki gösterdi.

"Unutmayınız, bu memleketi düşman işgalinden kurtaran ecdadımız, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyenlere, söyledikleri bu söz çerçevesinde yetki vererek meclisi kurdurtmuştur" ifadesini kullanan Lek, şunları kaydetti:

"Bu milletin kurdurttuğu, içerisinde Akif gibi gerçek vatan evlatlarının ve milli irade savunucularının bulunduğu o ilk meclisi de özlemle andığımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. Temelleri ikinci meclis ile atılan bu zihniyete seslenmek istiyoruz, hani şiirlerini sık sık okuduğunuz ama bir türlü sahip çıkmaktan da uzak kaldığınız bu memleketin şairi Nazım Hikmet diyor ya bir şiirinde 'Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar, aydınlığa' 89 yıllık bu süreçte bir zihniyetin hala yerinde saydığına üzülerek şahit olduk. Biz bu zihniyetten Atıf Hocamıza yapılan hukuksuzluğu kabullenmelerini beklemiyoruz, ancak Atıf Hocamıza 89 yıl sonra bile iftiralarda bulunmalarına da sessiz kalmamız beklenemez."

Muhabir: Gazi Nogay
Yayınlayan: Murat Paksoy

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
TARSUS MUSTAFA KEMAL ANADOLU LİSESİ'NDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Mersin Haber ,Mersin