Kayseri'de işçilerden ''düşük zam'' eylemi

Kayseri'de işçilerden ''düşük zam'' eylemi

05 Şubat 2015 Perşembe, 14:06
Kayseri'de işçilerden ''düşük zam'' eylemi
-

Kayseri'de işçilerden "düşük zam" eylemi

- Boydak Holding'e bağlı bazı fabrikaların işçileri, düşük zam yapıldığı gerekçesiyle iş bıraktı

KAYSERİ - Boydak Holding bünyesindeki fabrikalarda çalışan bazı işçiler, sendika ile işveren arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 6'lık zam anlaşması yapıldığı iddiası üzerine iş bırakma eylemi yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı fabrikaların işçileri, dün gece başlattıkları iş yavaşlatma eyleminin ardından bugün iş bırakarak holding binasına yürüdü.

Holding binası önünde toplanan işçiler, yaklaşık bir aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde beklediklerinin altında zam oranıyla anlaşmaya varıldığını iddia ederek taleplerini dile getirdi.

Burada işçilere konuşan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini, iddia edilen yüzde 6'lık zammın gerçek dışı olduğunu söyledi.

İşçilerin bir an önce iş başı yapması gerektiğini belirten Boydak, "Haklarımızı demokratik yöntemlerle dile getirmemiz gerekiyor. Bu şirketlerin yaşamasını istiyorsak işlerimizin başına dönelim. Şu an sizin yaptığınız yanlış bir tepkidir. İş barışına zarar verecek hal ve hareketlerden kaçınalım. Sizleri anlıyoruz, sizlerle beraberiz. Görüşmelerde sendika yüzde 30 istedi. Bizde yüzde 10 teklif ettik. Görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

50 yıldır iş barışıyla çalışan şirketlerine nifak sokmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını dile getiren Boydak, daha önce böyle bir tepkiyle hiç karşılaşmadıklarını aktardı.

Boydak, şubat ayının sonunda görüşmelerin neticeleneceğini de sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da işçilerin beklediği alana gelerek işçi temsilcileriyle görüştü. Bu sırada bazı işçiler siyaset istemediklerini belirterek Ayan'a tepki gösterdi. Ayan, daha sonra holding yetkilileriyle görüşmek için binaya girdi.

Yüzde 30 zam ve eski çalışanlar gibi yılda 3 ikramiye istediklerini söyleyen işçilerin holding binası önündeki bekleyişleri devam ediyor.

Muhabir: Sercan Küçükşahin
Yayınlayan: Tevfik Işık

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin