Hisarcık'ta En Fazla Nüfus Azalması Kapanan Beldelerde

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, ilçe genelinde 536 kişinin azaldığı Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde en fazla nüfus azalması kapanan 4 eski beldede gerçekleşti.

05 Şubat 2015 Perşembe, 14:43
Hisarcık'ta En Fazla Nüfus Azalması Kapanan Beldelerde
-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, ilçe genelinde 536 kişinin azaldığı Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde en fazla nüfus azalması kapanan 4 eski beldede gerçekleşti.
Hisarcık ilçesine bağlı 25 köyden 19’unun nüfusunda 1-53 kişi arasında azalma olurken, sadece 6 köyün nüfusunda 1-4 kişi arasında artış oldu. En fazla nüfus azalması 53 kişi ile eski beldelerden Şeyhler’de gerçekleşirken, diğer kapanan beldelerden Dereköy ve Karbasan’da nüfus azalması 34 kişi, Hasanlar’da ise 24 kişi oldu. En fazla nüfusu azalan köy 35 kişi ile Kutlubeyler köyü, en fazla nüfusu artan köy ise 4 kişi ile Hocalar köyü oldu.(MA-EFE)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin