Fethiye'de badem ağaçları çiçek açtı

Fethiye'de badem ağaçları çiçek açtı

05 Şubat 2015 Perşembe, 14:59
Fethiye'de badem ağaçları çiçek açtı
-

Fethiye'de badem ağaçları çiçek açtı

- Yurdun bir çok bölgesinde soğuk hava ve kar etkili olurken, Fethiye ilçesinde açan badem ağaçları, görenleri şaşırttı

MUĞLA - Sıcak havanın etkili olduğu Fethiye ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede en yüksek hava sıcaklığı 16 derece ölçüldü. Sıcak havanın etkisiyle Ölüdeniz ve Ovacık mahallelerinde bazı badem ağaçları çiçek açtı.

Bölgede yaşayanlar şubat ayında ağaçların çiçek açmasını şaşkınlıkla karşılarken, bazı vatandaşlar ise beyaza bürünen ağaçlar ve papatyalarla kaplanan kırlarda fotoğraf çektirdi.

Güneşli havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar da Fethiye Kordon Boyu'ndaki kafelerde dinlenip, güzel havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar balık tutmayı bazıları ise yürüyüş yapmayı tercih etti.

Güneşli havada yürüyüşe çıkanlardan Özlem Sidekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk etkili olurken Fethiye'de bahar havası yaşandığı söyledi.

Şubat ayı olmasına rağmen badem ağaçlarının çiçek açtığını kaydeden Sidekli, "Hava sıcaklığı birkaç gündür çok güzel. Hava da güneşli olduğu sürece güzel bir gün geçiriyoruz. Ülkenin birçok yerinde böyle hava bulmak çok zor" dedi.

Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini, ilçede hafta sonu yağış beklendiğini bildirdi.

Muhabir: Utku Uçrak
Yayınlayan: Murat Aslan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin