Mali'nin Ankara Büyükelçiliği açıldı

Mali'nin Ankara Büyükelçiliği açıldı

04 Şubat 2015 Çarşamba, 12:15
Mali'nin Ankara Büyükelçiliği açıldı
-

Mali'nin Ankara Büyükelçiliği açıldı

ANKARA - Batı Afrika ülkelerinden Mali Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla açıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Yılmaz, Türkiye'nin 2005'de başlattığı Afrika açılımıyla çok önemli bir hamlede bulunduğunu belirterek, Mali Büyükelçiliği'nin açılmasının, siyasi ilişkilere olduğu kadar ekonomik ilişkilere de katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin 2009'da Afrika'da 12 büyükelçiliği varken bu sayının 5 yıl içinde 39'a yükseldiğini anımsatan Yılmaz, Mali Büyükelçiliği'nin açılmasıyla Afrika ülkelerinin Türkiye'deki büyükelçiliklerinin sayısının 31'e yükseldiğini dile getirdi. Afrika'nın geçmişte ihmal edilmiş bir kıta olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ama giderek taşlar yerine oturuyor. Geçmişte Mali imparatorluğu vardı. Batılılar bizde büyükelçiliğe sahip değilken, Mali'nin yüzyıllar önce İstanbul'da büyükelçiliği bulunuyordu" dedi.

Mali'nin Afrika kıtasında çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Yılmaz, dün taraflar arasında çok verimli görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Açılışın ardından Kitta ve Yılmaz, İstanbul'da düzenlenecek Mali-Türkiye İş Forumu'na katılmak üzere Ankara'dan ayrıldı.

Muhabir: Halit Gülşen
Yayınlayan: Umur Koçak Semiz

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti
Anamur’da Otomobil Çöp Kamyonuna Çarptı: 3 Yaralı
Mersin’de Tehlikeli Gösteri: Trafikte Motosikletle Akrobasi Kamerada
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, KENDİ YOLUNU KENDİ YAPIYOR
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKININ HUZURU İÇİN ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin