Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Yılın İlk Konserini İzmir'de Verdi

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 10. yılında İzmirli müzikseverlerle buluştu.

04 Şubat 2015 Çarşamba, 10:09
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Yılın İlk Konserini İzmir'de Verdi
-

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 10. yılında İzmirli müzikseverlerle buluştu.
Yurt içi ve yurt dışında verdiği önemli konserlerle adından söz ettirmeye devam eden DÇSO, bu yıl gerçekleşecek ilk konserlerinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik etti. DÇSO, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde verdiği konserde genç - yetişkin her yaş aralığından müzikseverin ilgisini çekti.
Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, çok sesli evrensel sanat müziğinin değerlerini genç nesillere yine çocuklar ve gençler aracılığıyla ulaştırmayı amaçlıyor.
Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen 54 konserle 60 bini aşkın dinleyiciye ulaşan DÇSO, bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistler Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi birbirinden değerli sanatçılarla sahne aldı.
Konser sırasında İzmirli müzikseverlere; Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 5. Senfonisi ile Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nda oluşan seçkin bir repertuvar sunuldu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti

Mersin Haber ,Mersin