Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete'den Toprak Kurulu'nun Üyeleri Değiştirildi Haberleriyle İlgili Açıklama Yaptı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, basında çıkan ‘Rant elde edilmek için toprak kurulunun üyeleri değiştirildi’ haberleriyle ilgili açıklama yaparak, “Ticaret Borsanına yapılan büyük bir haksızlıktır” dedi.

03 Şubat 2015 Salı, 22:38
Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete'den Toprak Kurulu'nun Üyeleri Değiştirildi Haberleriyle İlgili Açıklama Yaptı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, basında çıkan ‘Rant elde edilmek için toprak kurulunun üyeleri değiştirildi’ haberleriyle ilgili açıklama yaparak, “Ticaret Borsanına yapılan büyük bir haksızlıktır” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mete, “Toprak Koruma Kurulunun oluşturulmasında Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin Toprak Koruma Kurulu’nun Teşekkülü başlıklı 5. Maddesi’ne Kurul üyeliğinde Ticaret Borsasının önceliği mevcuttur. Buna göre Toprak Kurulunun 2006 yılındaki kuruluşundan itibaren Ticaret Borsası 4 yıl üyeliğini devam ettirmiştir. 2010 yılında bu üyeliğimiz Sakarya Ziraat Odasına bırakılmıştır. Bu görevi 5 yıl süre ile Sakarya Ziraat Odası yapmaktadır. 2014 yılı itibari ile Ticaret Borsası olarak yeniden yapılanma çalışmalarımız bitirilmiş ve görev alanlarımız ve sorumluluklarımız daha da genişletilerek yeni bir vizyon ile 2015 yılına başlangıç yapılmıştır. Bu çerçevede Toprak Koruma Kurulunda yeniden temsil hakkımızı elde etmek için Sakarya Valiliğine talepte bulunulmuştur. Bu kanuni talebimiz Sakarya Valiliği tarafından uygun görülmüştür. Toprak Koruma Kurulu’nda temsil görevimizi tekrar talep etmek en tabi hakkımızdır. Üye değişikliğinin başka taraflara çekilmek istenmesi tarımda verimliliğin artması ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için gösterdiğimiz özverinin göz ardı edilmesi anlamına gelmektedir. Kazancı topraktan olan bir kuruma sanki tarım arazilerinin yağmalanmasına göz yumacak gibi bir yakıştırma ile kamuoyu oluşturmaya çalışmak tam anlamıyla Ticaret Borsanına yapılan büyük bir haksızlıktır. Sakarya’nın verimli tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetimiz bu konuda duyarlı olduğunu ifade eden kişiler ve kurulardan aşağı değildir” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti

Mersin Haber ,Mersin